Nieuws

Zutphen viert 20e Nationale Bokbierdag

Foto: Willem Feith

ZUTPHEN – Zutphen luidt de herfst in met de twintigste editie van de Nationale Bokbierdag. Op zondag 9 oktober staat de binnenstad in het teken van het robijnrode seizoensbier. De Zutphense horeca presenteert meer dan twintig verschillende soorten bokbier. Behalve bier is er live muziek en een grote nostalgische optocht met veel paarden en historische voertuigen.

De Nationale Bokbierdag in Zutphen is met rond de 100.000 bezoekers het grootste bokbierspektakel van Nederland. Liefhebbers van gezelligheid en bokbier komen elk jaar terug naar de Hanzestad aan de IJssel.

De twintigste editie van het bokbierspektakel wordt een extra feestelijke. Zo verzorgt RadioNL bijvoorbeeld een uitgebreid programma met live optredens van diverse artiesten. Maar er is meer muziek, bijvoorbeeld van coverband Moonyard en de populaire Achterhoekse formatie De Sleppers. Voor de liefhebbers van stevige beats draait er op de Schupstoel een dj.

Horeca-ondernemers uit Zutphen hebben een gevarieerd aanbod van verschillende soorten bokbier in de aanbieding. Bekende merken als Grolsch, Amstel, Brand en Bavaria zijn vertegenwoordigd, maar ook minder bekende en lokale bokbieren worden getapt. Wat te denken van bokbier van Christoffel, de Twentse Bierbrouwerij of van Bronckhorster Bieren. Brouwmeester Gerrit Wolf van de Zutphense stadsbrouwerij Cambrinus trakteert ook dit jaar zijn gasten weer op de karaktervolle Hanzebock.

Foto: Willem Feith

Het programma op zondag 9 oktober begint om 13.00 uur. Dan gaan de tapkranen open en worden er meer dan twintig verschillende bokbieren getapt. Zo kan iedereen met een glas proosten op de officiële opening om 13.30 uur op het podium van RadioNL op het ’s Gravenhof. Om 14.00 uur vertrekt de optocht met historische voertuigen, landbouwwerktuigen en zware bierwagens, voortgetrokken door stoere paarden. De stoet slingert zich rond de binnenstad, waar naar verwachting weer duizenden toeschouwers, jong en oud, het spektakel staan te bekijken.

Zodra de optocht voorbij is, barst het bokbierfeest in volle hevigheid los. De Nationale Bokbierdag duurt tot 19.00 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie, zie de website www.bokbierdag.nl.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar