Nieuws

Zutphen ontdekken tijdens finale Landelijke Geschiedenis Quiz

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - De finale van de Landelijke Geschiedenis Quiz voor scholieren werd zaterdag 16 maart 2019 in de Burgerzaal te Zutphen gehouden. 's Ochtends gingen de scholieren, die van middelbare scholen uit heel Nederland naar Zutphen waren gekomen, op pad in de stad. Bij de Burgerzaal, de Walburgiskerk, het kanon op de Bult van Ketjen, de rechtbank en de Drogenapstoren hoorden ze verhalen over de geschiedenis van Zutphen.

Vragen daarover kwamen 's middags terug in de quiz, dus het was verstandig om goed te luisteren... De quiz begon om 13.00 uur na een enthousiast openingswoord door wethouder Annelies de Jonge. De quiz ging niet alleen over Zutphen, maar ook over internationale geschiedenis door de eeuwen heen. In de tussenrondes, die de tienkoppige jury wat tijd gaven om na te kijken, werden muziekvragen gesteld. Wolfram Reisiger uit Zutphen trad op met 'Spoorloos'. Daarna volgde de vraag: over welke historische gebeurtenis ging dit lied?

Houten schooltas
Wethouder Mathijs ten Broeke stelde ook een vraag: hij toonde een voorwerp uit het museum en liet de deelnemers raden wat het was. Niemand wist het goede antwoord: een houten schooltas! Uiteindelijk had het duo van De Nassau uit Breda het hoogst aantal punten. Deze jongens wonnen dan ook de eerste prijs. De tweede prijs ging naar een duo van het Jacob Roelandslyceum uit Boxtel en het duo uit onze gemeente dat de strijd durfde aan te gaan, eindigde eveneens op het podium: Niels Reurslag en Sytze Wilmink van het Isendoorn College.

De organisatie van deze dag was een samenwerking van het Erfgoedcentrum Zutphen samen met de twee geschiedenisdocenten Renate van der Linde en Suzanne van Gompel van het Jacob Roelandslyceum te Boxtel die dit jaar al voor de vierde keer de quiz verzorgden.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar