Nieuws

Zutphen Hartveilig door
optimale burgerhulpverlening

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Zutphen is vanaf deze maand Hartveilig. Een werkgroep van inwoners, stichting Hartreanimatie Zutphen, Stan (voorheen HartveiligWonen) en gemeente Zutphen hebben er samen voor gezorgd dat er inmiddels 566 inwoners binnen de gemeente actief zijn als hulpverlener; en ook dat er 37 AED’s 24 uur per dag beschikbaar zijn. Met deze dekking is Zutphen Hartveilig.

De burgerhulpverleners ontvangen een melding per sms of app om hulp te bieden aan een slachtoffer als er sprake is van een reanimatie in hun omgeving. In de melding wordt aangegeven of een burgerhulpverlener rechtstreeks naar het slachtoffer moet gaan of dat hij eerst een AED moet ophalen. Snelle hulpverlening in de eerste 6 minuten is van cruciaal belang om de kans op overleven te vergroten.

Jaarlijks worden er 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Het lukt een ambulance niet altijd om binnen de tijd van 6 minuten bij een slachtoffer te zijn. Door mensen in de omgeving van het slachtoffer in te zetten voor de eerste acute hulpverlening, overleven meer mensen een hartstilstand. Kunt u ook reanimeren? Meld u dan ook aan als burgerhulpverlener op www.ikbenstandby.nl. Ontwikkelingen en nieuwsupdates staan op de Facebookpagina van Zutphen Hartveilig.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar