Nieuws

Woningbouw Geertruidentuin op komst

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Op het terrein van het voormalige ziekenhuis en in het monumentale gedeelte van het voormalige ziekenhuis zelf komen 224 nieuwe woningen. Ontwikkelaar Synchroon ontwikkelt dit project. Het masterplan voor deze locatie gaat nu ter goedkeuring naar de gemeenteraad.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Op deze mooie plek in de stad komen appartementen in het monumentale ziekenhuisgebouw en daaromheen nieuwbouwwoningen in een parkachtige omgeving. Nieuwe woningen zorgen ervoor dat we onder meer jong talent weten te binden. Dat is goed voor een sterk Deventer.”

Het plan is een mooi aanvullend woonmilieu voor Deventer: wonen in het groen nabij de binnenstad en het station. In het ziekenhuisgebouw komen 20 woningen en 61 appartementen. Daarnaast komen er 142 nieuwbouwwoningen, onderverdeeld naar  rij-, hoek-, tweekappers en vrijstaand en wordt de apothekerswoning behouden.

Openbaar groen
De buitenruimte wordt openbaar toegankelijk en is met het groene karakter een aanwinst, ook voor de omliggende buurten. Door het groen lopen straks wandelroutes en twee fietsverbindingen.

Het 1e concept masterplan van Synchroon is in mei 2018 gepresenteerd. Op basis van reacties van omwonenden en gemeente is dat plan aangepast. Zo zijn er nu schuine daken in het ontwerp opgenomen om het ontwerp beter te laten aansluiten op de bouw in de omgeving.

Onlangs is een informatiebijeenkomst georganiseerd. Als de gemeenteraad het masterplan heeft vastgesteld, volgt het bestemmingsplan.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar