Stedendriehoek

Wijk Essenerveld komt in actie tegen hondenpoep

DEVENTER – “Honden. De meeste mensen vinden ze leuk en lief; het zijn immers onze favoriete huisdieren. Helaas bezorgen ze ook overlast. Of liever gezegd: sommige baasje en bazinnetjes doen dat door de poep van hun hond niet op te ruimen. In Essenerveld gaan bewoners en leerlingen er iets aan doen!” vertelt Monica Sluiseman.

“Een aantal bewoners ergert zich aan de hoeveelheid hondenpoep in de wijk. Iedereen weet dat het verplicht is om de poep van je hond op te ruimen, maar helaas houdt niet iedereen zich daaraan. Tijd dus om hondenbezitters – op een ludieke manier – aan te spreken op hun gedrag. Samen met de leerlingen van groep 7 van OBS Kolmenscate is er een plan de campagne bedacht.” 

Wedstrijd
De leerlingen van groep 7 mochten meedoen aan een wedstrijd: wie ontwerpt de mooiste antihondenpoepposter? In de jury zat een deel van de bewoners en afgelopen vrijdag was het spannende moment daar en onthulde wijkwethouder Liesbeth Grijsen de winnende poster!

Sluiseman: “Maar met het ontwerpen van een poster ben je er natuurlijk nog niet. In samenwerking met het Sociale Team en WijDeventer heeft de Deventer Schoon Familie 2500 posters laten drukken. Op de voorkant de winnende tekening, op de achterkant de regels rondom hondenpoep. Deze posters worden vanaf donderdag 5 juli verspreid in de wijk, door leerlingen en bewoners.”

Bram Damen van de Deventer Schoon Familie vult aan: “Als heel veel bewoners en winkeliers die poster voor hun raam hangen, worden mensen weer even gewezen op de afspraken die we met elkaar hebben over hondenpoep. Het grootste deel van de hondenbezitters doet het prima, maar we hopen met deze posters de baasjes die soms vergeten de poep op te ruimen, toch te bewegen het wel te doen!”