Nieuws

Wandelen met het Rode Kruis

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Het Rode Kruis De Graafschap (gebied Zutphen en Lochem) houdt op zaterdag 4 mei de lustrumeditie van de Berkelloop in Zutphen en omgeving. De wandelloop start in Zutphen en er kan gekozen worden uit de afstanden 5, 10, 20 en 30 kilometer. De opbrengst gaat naar een goed doel, dat het Rode Kruis ondersteunt.

Tijdens het wandelen kan men genieten van de mooie natuur in de Achterhoek, waar de routes zijn uitgezet. Iedereen die van wandelen houdt kan deelnemen en ook voor Nordic Walking zijn de wandeltochten geschikt. Honden mogen aangelijnd mee en gezinnen zijn ook van harte welkom. Omdat het een lustrumtocht betreft, is er voor de jongeren speciaal een puzzeltocht uitgezet met daarbij leuke prijzen. De opbrengst van de Berkelloop gaat naar een goed doel. Vorig jaar was dat een boottocht voor ouderen en mensen met een beperking. Dit jaar is gekozen voor projecten in het kader van Goed voorbereid (op noodsituaties).

Leden van de wandelbond betalen €3,- inschrijfgeld, niet-leden betalen €4,-. Met het hele gezin wandelen kan ook. Een gezinskaart voor leden kost €8,50 en voor niet-leden €11,-. Het is mogelijk om, tegen een kleine vergoeding, een leuke herinnering aan deze dag te ontvangen. Ervaren EHBO-ers van het Rode Kruis zijn tijdens de gehele wandeltocht aanwezig om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Zowel de start als de finish zijn bij het Rode Kruis-gebouw in Zutphen aan de Van Drinenstraat 4. Voor de tocht van 30 kilometer kan men tussen 08.15 en 10.00 uur starten. Aan de tocht van 20 kilometer kan tussen 08.30 en 12.00 uur begonnen worden, voor 10 kilometer is dit tussen 09.00 en 13.00 uur en voor de tocht van 5 kilometer tussen 09.00 en 13.30 uur. Versnaperingen voor onderweg zijn te koop bij de start en finish en bij de rustpunten. Inschrijven kan vanaf 08.00 uur in het Rode Kruis-gebouw. Om 17.00 uur moet men uiterlijk terug zijn.

Wandelaars die niet uit Zutphen komen, kunnen gebruik maken van een pendelbus die tussen 08.00 en 10.00 uur vanaf het station in Zutphen naar het Rode Kruis-gebouw heen en weer rijdt. Hiervoor moet men zich wel aanmelden (zie informatie). Voor meer informatie: R. Pelsinger (06-13687277, pelsinge@xs4all.nl ) of H. Put (06-50876677).

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar