Nieuws

Waar zijn de 'Stokvissengat'-borden?

Door de redactie van Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Vanaf de opening van het carnaval tot en met afgelopen woensdag pronkten jaarlijks de borden 'Stokvissengat' bij de toegangswegen van de gemeente Deventer. Jaarlijks toveren vier vrijwilligers Deventer om tot Stokkenvissengat. Zoals ieder jaar worden de borden op woensdag voor 12.00 uur weer verwijderd. Dit jaar helaas niet door de vrijwilligers.

De bordencommissie verzorgt de borden al ruim 25 jaar. Hiermee willen ze niet alleen laten zien dat er in Deventer carnaval wordt gevierd, ze vragen ook aandacht voor 'BOB' en het lieveheersbeestje; campagnes die visueel verwerkt worden. Samen staat dit voor 'Glaasje op laat u rijden en carnaval is een feest van en voor iedereen'.

Het verdwijnen van de borden neemt nu extreme vormen aan. Door het verdwijnen van deze persoonlijke eigendommen worden de vier vrijwilligers nu geconfronteerd met een kostenpost van ruim 1500 euro aan schade. Bovendien neemt het enthousiasme om dit jaarlijks te doen enorm af.

Ze willen dit stukje cultureel erfgoed in Deventer graag in leven houden en doen een dringende oproep om de borden retour te sturen. Contact kan worden opgenomen via www.deurzakkers.nl. Dit kan en mag ook anoniem door de borden af te geven op het stadhuis.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar