Nieuws

Vrouwen die noten waardig zijn

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Op vrijdag 1 maart vanaf 20.00 uur concerteren de befaamde Napolitaanse pianiste Paola Volpe en violiste Liliana Bernardi uit Rome in het Geelvinck Muziek Museum, Zaadmarkt 88 in Zutphen.

Dit concert heeft als thema Donne degne di Nota (Vrouwen die noten waardig zijn), in verband met Internationale Vrouwendag dat jaarlijks op 8 maart gevierd wordt. Op het programma staan werken van vrouwelijke componisten, onder wie Fanny Mendelssohn en Clara Schumann, en van mannelijke componisten die voor hun geliefde hebben geschreven: Mozart en Beethoven.

Paola Volpe en Liliana Bernardi zullen ook een werk uitvoeren van de Warnsveldse componiste Annelies Rhebergen, initiatiefneemster van dit concert. Over haar composities zegt zij: “Mijn intentie is om eigen belevingen en waarnemingen in muziek te vertalen. Het liefst met zo weinig mogelijk noten. Noten en intervallen hebben van zichzelf immers al zoveel zeggingskracht.”
Paola Volpe speelt op een Steinway tafelpiano uit 1869. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.geelvinck.nl 

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar