Nieuws

Vrede verbindt over grenzen

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - De Vredesweek is een initiatief van de internationale vredesbeweging PAX en is bedoeld om in ieder geval één week in het jaar aandacht te vragen voor de vele gewapende conflicten in de wereld, maar ook voor spanningen/conflicten op nationaal en lokaal niveau. De Vredesweek is dit jaar van 21 tot en met 29 september en heeft als thema: ‘Vrede verbindt over grenzen'.

Het Apeldoorns Beraad van Kerken coördineert en faciliteert de Vredesweek. De Herberg is de Ambassade van de Vrede in de Vredesweek. Een voorbereidingsgroep kiest elk jaar een Ambassadeur voor de Vrede op voordracht van de diverse deelnemers. De Ambassadeur neemt deel aan veel activiteiten in de Vredesweek en heeft daar vaak een aandeel in, bijvoorbeeld door een activiteit te openen met een gedicht of wijsheden. Dit jaar heeft de voorbereidingsgroep Ragaiy Sinout (zie foto) unaniem verkozen tot Vredesambassadeur 2019, vanwege zijn inspanningen voor vrede tussen bevolkingsgroepen in Apeldoorn.  

Ragaiy roept de bevolking van harte op om dit jaar deel te nemen aan de Vredesweek: “Wij nodigen u uit om de vrede in uw ziel te voelen en er van te genieten. Wij nodigen u uit om bij te dragen aan vrede in onze tijd. Wij nodigen u van harte uit om de activiteiten van de Vredesweek in ons vreedzame Apeldoorn te bemoedigen en bij te wonen. Ik wens u en al uw dierbaren een vreedzaam leven toe en graag tot ziens tijdens de Vredesweek!”. 

Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/VredesweekApeldoorn of de website www.vredesweekapeldoorn.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar