Nieuws

Voorkom inbraak
tijdens je vakantie

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Als je op de camping in Frankrijk zit of een berg in Oostenrijk, is het voor inbrekers de uitgelezen kans om in te breken. Daarom is een inboedelverzekering ook zo onmisbaar. Met deze 4 tips ben je inbrekers te slim af.  

4 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen 

1. Zet niet op social media dat je op vakantie bent
Social media is dé plek om vakantiekiekje te delen. Het is alleen verstandiger om met een ouderwetse vakantiekaart je familie en vrienden te laten weten hoe je het hebt. Op Instagram, Facebook en Twitter doen inbrekers namelijk graag inspiratie op.

Vertel alleen aan intimi wanneer je op vakantie gaat en stuur de vakantiefoto’s door via WhatsApp. 

2. Laat je huis bewoond achter
Als we op vakantie gaan, vinden we het belangrijk dat ons huis spik en span is. De bedden netjes opgemaakt, geen rondslingerende spullen en de planten in een bak met water. Beter is het om je huis niet té netjes te maken, anders is het voor inbrekers overduidelijk dat je niet thuis bent. Zet je schoenen naast de bank, laat een paar theekopjes op tafel staan en zet de planten niet op een andere plek of in een bak met water. Ook verstandig: de lampen aansluiten op een tijdschakelaar.  

3. Vraag de buren je post op te verzamelen
Een uitpuilende brievenbus is een duidelijk signaal dat je op vakantie bent. Vraag de buren daarom of ze de brievenbus voor je willen legen. Het is ook belangrijk dat er geen stapels post op de deurmat blijven liggen. Inbrekers zijn zo slim om een foto te maken door de brievenbus. Als er een flinke stapel op de mat ligt, is het bingo. 

4. Ruim de tuin goed op
Alles wat inbrekers nodig hebben, vinden ze vaak in de tuin. Denk aan gereedschap om de deur te openen, een ladder om bij de ramen te komen en een kruiwagen om de gestolen spullen snel te vervoeren. Ruim de tuin daarom goed op en doe de schuur altijd op slot. Niet alleen voordat je op vakantie gaat.     

Vergeet geen inboedelverzekering af te sluiten
Een reisverzekering is onmisbaar als je op vakantie gaat, maar een inboedelverzekering net zo goed. Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in huis tegen schade, verlies of diefstal. Wel zo’n fijn idee als je op vakantie bent. De inboedelverzekering van InShared staat bekend als één van de goedkoopste. Zo houd je meer geld over voor vakantiesouvenirs! Bereken vandaag nog de premie voor je inboedelverzekering.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar