Nieuws

Voordelig stoken met een pelletkachel

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Pelletkachels zijn een prachtig product. Ze zijn er in er in allerlei modellen en maten. Nu we steeds energiebewuster worden en zuiniger om moeten gaan met ons energieverbruik, is het een goed idee om te investeren in een pelletkachel. Hiervoor kunt u nog steeds gebruik maken van een subsidieregeling. Alle pelletkachels van Krul Alltech komen in aanmerking voor subsidie. Het enige wat u hoeft te doen is uw favoriete model te kiezen.

De vele voordelen van een pelletkachel
Pelletkachels zijn zeer efficiënt, schoon en voordelig dankzij de brandstof houtpellets. Ook in praktisch opzicht heeft een pelletkachel veel voordelen. Een pelletkachel biedt de gezelligheid en warmte van een houtkachel en de luxe van een gashaard. De aanvoer van de pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht  die wordt afgegeven,  kunt u zelf instellen. Daarna gaat alles automatisch. Ook de ontsteking. Bovendien zijn pelletkachels zeer veilig in gebruik, de uitstoot is minimaal, de verbranding uiterst schoon en de pellets zijn goedkoop. Dankzij deze efficiëntie is gesjouw met grote stapels helemaal niet meer nodig.

MCZ en Rika
Bijzondere modellen zijn die van Rika en MCZ. Het Oostenrijkse merk Rika staat bekend om zijn degelijke, geluidsarme kachels. Met meer dan 60 jaar ervaring kunt u er op vertrouwend dat dit merk een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. MCZ is een vooruitstrevend en innoverend merk en marktleider op het gebied van pelletkachelproductie. Deze twee merken en nog veel meer ontdekt u in de uitgebreide collectie van kachelspecialist Krul Alltech. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor deskundig en passend advies.

Een pelletkachel kopen
Een kachel aanschaffen doet u niet zomaar. Daar gaat de nodige voorbereiding aan vooraf. Als u heeft besloten om te gaan stoken op houtpellets, bent u al een stap verder. Belangrijk is ook om te weten is op welke plek u de pelletkachel wilt gaan plaatsen en de oppervlakte van de ruime. Vervolgens kunt u een keuze gaan maken uit één van de vele merken, modellen en prijsklassen. Een pelletkachels is zowel vrijstaand verkrijgbaar als in een inbouwmodel. Het vermogen van een pelletkachel loopt uiteen van 4 kW tot en met meer dan 12 kW. Heeft u al een bestaand rookkanaal en voldoet deze nog aan alle eisen of heeft u een nieuw rookkanaal nodig? Op al deze vragen en keuzes kunnen onze medewerkers u adviseren.

Assortiment
Wilt u een pelletkachel vinden die écht past bij uw huis, dan doet u er dus verstandig aan goed te vergelijken en informatie in te winnen. Hiervoor is het Experience Center van Krul Alltech bedoeld. Op meer 1500 vierkante meter vindt u hier heel veel kachels, waaronder vele brandende modellen. Onze medewerkers voorzien u graag van van deskundige advies dat u nodig heeft om uw pelletkachel veilig, gezond en efficiënt te gebruiken. Zo praat Krul Alltech u bijvoorbeeld bij over het juiste gebruik en onderhoud, de geschikte weersomstandigheden en over het maximumvermogen dat geschikt is voor uw huis. Ook leveren wij alle denkbare onderdelen voor uw pelletkachel en andere kachels en haarden. Bent u op zoek naar een specifiek onderdeel? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Cleantech Regio Nieuws

Laatste nieuws

Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar