Stedendriehoek

Volop mooie jeugdfilms

DEVENTER – In de kerstvakantie zijn er weer volop mooie jeugdfilms te zien in filmhuis De Keizer, gevestigd aan Keizerstraat 78. Vertoond worden de rolprenten Buurman & Buurman Winterpret, De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen, Superjuffie en de natuurfilm Wad, Overleven op de Grens van Water en Land en voor de allerkleinsten Rita en Krokodil 3. Speciaal voor de jonge bezoekers van Rita & Krokodil 3 (vanaf 2 jaar) wordt het geluid zachter gezet en gaat het licht niet helemaal uit.

Zoals altijd kan er voorafgaand aan de films geknutseld en gekleurd worden en staat er in de pauze een glaasje limonade klaar. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten. “Zo kun je op vrijdag 28 december en donderdag 3 januari zelfs in je pyjama naar de film! Er is dan een pyjamaontbijt voorafgaand aan de film Buurman & Buurman Winterpret”, vertelt Miriam Groenen.

“Donderdag 3 januari kun je tussen 13.00 en 14.00 uur meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening van de Toonwerkplaats. Je maakt eerst een tekening en daarna word je voor een groen scherm gefilmd, terwijl je speelt dat je in jouw tekening staat. Het lijkt net alsof je door jouw eigen tekening wandelt, rent, zwemt of zweeft. Maandag 31 december wordt het jaar feestelijk afgesloten met het Oliebollenfeest. Voor aanvang van de films, vanaf 9.45 uur, kun je lekker oliebollen versieren en opeten.”

Meer informatie over de films en activiteiten is te vinden op de website www.filmhuisdekeizer.nl/programma/jeugd  en in de speciale kerstvakantiefolder, die onder andere te verkrijgen is in filmhuis De Keizer. Kaartjes kopen en reserveren kan via de website en tijdens kassa-openingstijden in het filmhuis. Op werkdagen van 11.00 tot 13.00 uur kan men telefonisch reserveren via 0570-600515.