Nieuws

Volop aandacht
voor scootmobiel

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Op woensdag 17 april vindt weer een Scootmobieldag plaats in wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen. Deze dag wordt eenmaal per jaar georganiseerd door Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Hulpmiddelencentrum, Specsavers, de ergotherapeuten van Sutfene en de gemeente Zutphen.

Al jarenlang kunnen mensen met een ziekte of handicap bij de gemeente een aanvraag indienen voor verstrekking van vervoershulpmiddelen - zoals een driewielfiets, een scootmobiel of een (elektrische) rolstoel - en woningaanpassingen. Indien men hiervoor in aanmerking komt, wordt een dergelijke voorziening verstrekt in het kader van Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Gebruikers betalen over het algemeen een eigen bijdrage. Om deze reden zijn er tegenwoordig steeds meer particulieren die zelf een scootmobiel of ander hulpmiddel aanschaffen, nieuw bij een leverancier of tweedehands.

Mensen die toch via de WMO een vervoershulpmiddel zoals een scootmobiel of een elektrische rolstoel ontvangen, krijgen automatisch een uitnodiging voor deelname aan de Scootmobieldag. Maar ook als men particulier wat heeft aangeschaft, kan men zich aanmelden. Deelname is gratis.

Het is een zinvolle middag, waarin de volgende onderdelen aan de orde komen: een diapresentatie met toelichting over het gebruik van de scootmobiel of elektrische rolstoel in het verkeer (onder andere verkeersregels); een rit over een hindernisbaan onder leiding van een ergotherapeut van Sutfene; een route door de stad, waarbij men begeleid wordt; een ogen- en/of gehoortest (indien van toepassing); een gratis controle van het vervoermiddel door een monteur; een valpreventietoets; informatiestanden van Wehelpen.nl, ScoZu en Mijn Woning Op Maat, SPGCZ. Nadat deelnemers de onderdelen hebben doorlopen, ontvangen ze een certificaat en een goodiebag.

Voor meer informatie of aanmelden voor de scootmobielmiddag, kan men contact opnemen met Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken, telefoon 06-10306511 of e-mail info@platformgcz.com of zie de website www.platformgcz.com 

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar