Stedendriehoek

Volksvermaak op 27e mega-kermis

APELDOORN – De in- en outdoor mega-kermis bij de Americahal, Laan van Erica 50 in Apeldoorn, wordt dit jaar gehouden van donderdag 23 februari tot en met zondag 5 maart. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 14.00 tot 23.00 uur en kunnen gratis parkeren. Vertrouwd zijn de Eurodagen, ditmaal op woensdag 1 en zondag 5 maart. Voor het eerst begint deze kermis op een donderdag en voor het laatst is deze indoor op deze locatie, in verband met de komst hier naartoe van een grote bouwmarkt.

Alweer voor het 27e jaar komt de indoorkermis naar Apeldoorn. Een in- en outdoorkermis waarvan de organisatie al die jaren in handen ligt van vader en zoon De Voer. Hans de Voer: “Het gaat allemaal om gezelligheid en volksvermaak. Momenten dat je de dagelijkse beslommeringen even kunt vergeten en je lekker kunt ontspannen. Het wordt in ieder geval weer lachen, gieren en brullen.”
De indoorkermis in de Americahal is inmiddels een traditie. Weer of geen weer, binnen is het lekker behaaglijk en gezellig. Dit jaar wordt de kermis gehouden uiteraard weer midden in de voorjaarsvakantie van het basis- en voortgezet onderwijs. Een kermis van opnieuw uitzonderlijk hoge kwaliteit. De heren De Voer zijn zeer positief over de indoorkermis in de Americahal, ook al gaan zij volgend jaar noodgedwongen naar een nieuwe locatie: “De kermis in Apeldoorn is de officiële start van ons kermisseizoen en sowieso een van de allereerste kermissen van het jaar in Nederland. We draaien al meer dan 25 jaar mee in deze wereld en dan is het belangrijk zeer alert te blijven, te weten wat er in deze branche speelt en in te haken op trends. Wij hebben zo’n 60 attracties voor jong en oud. Sinds een paar jaar hebben wij de Dumbo draaimolen van vader en zoon Ordelman, een fantastische attractie voor de kleinsten. En eigenlijk ook voor vader of moeder, want één van hen moet mee in de vliegende olifanten met de grote oren, als het kind jonger is dan zes jaar. Mooi om de lachende gezichten van iedereen te zien bij deze familieattractie. Ook al hebben we op de kermis te maken met moderne attracties die volledig computergestuurd zijn, het blijft gezelligheid en volksvermaak van de bovenste plank. Het zijn heerlijke momenten om je even te ontspannen en de dingen de dingen te laten. Iedereen is van harte welkom!”
De prijzen zijn redelijk laag en vooral de kinderattracties en behendigheidsspelen rekenen vaak gereduceerde prijzen. De hoogste ritprijzen worden gerekend voor de grotere en snellere attracties. De indoorkermis houdt ook weer de traditionele Eurodagen, waarbij bijna alle attracties slechts één euro per ritje kosten. Het complex van de Americahal beschikt over een groot parkeerterrein voor auto’s. En ook met de trein geraak je vrij eenvoudig bij de kermis. Zo ligt treinstation Apeldoorn De Maten op maar twee minuten lopen van de locatie.