Stedendriehoek

Virtuele speurtocht door Deventer

DEVENTER – Op de GeoCraft server in Minecraft is Deventer opgebouwd uit blokken. In deze virtuele versie van de Hanzestad is vanaf zaterdag 13 juli 13.00 uur tot en met 14 en 15 september (Open Monumentendag) een virtuele speurtocht door Deventer te spelen. De aftrap van de virtuele speurtocht vindt plaats op 13 juli tijdens de Minecraft Workshop van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Deventer. De gekraakte codes zijn tijdens Open Monumentendag in te wisselen voor een mooie prijs.

“Op 13 juli vindt de aftrap van de virtuele speurtocht plaats in de Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt. Tijdens de workshop krijg je opdrachten om de codes in de speurtocht op te lossen. In de speurtocht leer je van alles over Deventer en de oude bouwwerken die vandaag de dag nog steeds in de stad te vinden zijn. Beantwoord vragen en speel de minigames. De workshop is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar en kost 3 euro. Meld je snel aan via www.bibliotheekdeventer.nl/minecraft. Er zijn 30 plekken, vol is vol!” aldus de organisatie.

“De virtuele speurtocht kun je de gehele zomer ook thuis of op de computers in de bibliotheek spelen. In de bibliotheek staan twee computers waarop je Minecraft kunt spelen. Via slimme commando’s kun je zelfs jouw huis vinden! Uiteraard kan dit ook thuis. Bekijk de video’s op de website van GeoCraft om in de virtuele versie van Deventer te komen en de speurtocht te spelen: https://geocraft.nl/minecraft-starters/. Tijdens Open Monumentendag op 14 en 15 september kun je de gekraakte codes inruilen voor een cadeau dat je écht niet wilt missen! Houd de website van de Bibliotheek Deventer in de gaten voor meer informatie.”