Nieuws

Vijfling geboren bij de Ulebelt

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Afgelopen week baarde een van de schapen van de Ulebelt een vijfling. Dit was voor de Ulebelt de allereerste keer dat een schaap zoveel lammetjes kreeg. De vijfling kwam via een keizersnede ter wereld, en bestaat uit 4 ooitjes en een rammetje. Het gaat goed met moeder Pipi en haar kinderen. De lammetjes worden wel bijgevoed met de fles en zijn voorlopig van achter het raam van de quarantainestal te bewonderen.

“Het was al een tijdje duidelijk dat dit schaap propvol zat”, aldus dierverzorger Christel Jansen. “Uiteindelijk hebben we vijf dagen voor de uitgerekende datum een keizersnede moeten uitvoeren. En toen leek het net een doos van Pandora: ‘weer eentje, en weer eentje, nog eentje’. De moeder moest er wel even van bijkomen, maar het gaat nu heel goed.”

De lammetjes blijven voorlopig binnen, zolang ze nog veel de fles moeten krijgen. Er zijn ondertussen nog meer lammetjes geboren, 14 in totaal, bij vijf ooien. En twee ooien moeten nog bevallen. Bij goed weer gaan de eerste lammetjes volgende week naar buiten. Tijdens het Jonge Dierenfeest op 2e Paasdag, maandag 22 april, zijn alle lammetjes te bewonderen en te knuffelen.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar