Nieuws

Vernieuwde apparatuur
in parkeergarages

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Een aantal parkeergarages in Apeldoorn krijgt nieuwe apparatuur. De huidige apparatuur is inmiddels vijftien jaar oud en daarmee aan vervanging toe. In eerste instantie worden de garages Orpheus en Marktplein deze maand van nieuwe slagbomen, betaalautomaten en camerasystemen voorzien. Volgend jaar zijn waarschijnlijk de garages Brinkpark en Koningshaven aan de beurt.

De nieuwe apparatuur biedt de mogelijkheid om kentekens van auto’s te herkennen. Dit betekent dat de slagbomen in parkeergarages na betaling bij het uitrijden automatisch omhoog gaan. Omdat bezoekers bij het uitrijden geen kaartje meer hoeven in te leveren, zal het uitrijden dus ook sneller gaan.

Bij het inrijden verandert vooralsnog niets; een bezoeker krijgt bij het inrijden nog altijd een kaartje uit de automaat. De nieuwe apparatuur biedt wel de mogelijkheid om op termijn ook bij het inrijden het trekken van een kaartje te laten vervallen. De kentekens van bezoekers worden uitsluitend voor dit doel gebruikt; kentekens worden bij uitrijden direct gewist.

Nieuwe mogelijkheden
Met de vernieuwde apparatuur kunnen nieuwe mogelijkheden worden benut die de oude apparatuur simpelweg niet aankon. Belangrijkste voorbeeld daarvan is bediening op afstand. Het beheer loopt straks via één centraal punt, waardoor eventuele storingen sneller zijn op te lossen. Ook is het hiermee makkelijker om op termijn garages wellicht langer open te stellen. 

Voor ondernemers biedt de nieuwe apparatuur ook nieuwe mogelijkheden. Een ondernemer kan met deze nieuwe techniek bijvoorbeeld korting op parkeergeld geven aan klanten en bezoekers. Daarvoor moet de ondernemer dan een apparaatje aanschaffen waarmee ook hij de parkeerkaartjes van bezoekers kan scannen.

Beperkte overlast
Door de werkzaamheden kan het zijn dat soms een in- of uitrit tijdelijk niet beschikbaar is, of dat men naar een wat verderop gelegen betaalautomaat wordt verwezen. Toch wordt ernaar gestreefd de overlast zoveel mogelijk te beperken.

 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar