Nieuws

Verbinding tussen
mens en dier

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

STEDENDRIEHOEK - De Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) en Zorgmanege de Vrijbuiters van Manege Voorst bundelen de krachten. De SPG zet zich al ruim dertig jaar belangeloos in om het paardrijden en mennen mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Zorgmanege de Vrijbuiters op Manege Voorst te Klarenbeek bestaat ook alweer tien jaar en is een zorginstelling die zorg verbindt met het omgaan en rijden met paarden. De verbinding tussen mens en dier is hun passie.

De SPG werkt al samen met de Hoenderloogroep waar het mennen gevestigd is en ook met Manege Pothoven voor het paardrijden. De SPG wil haar ruiters graag nog meer bieden. Vandaar dat er een samenwerking wordt gestart met Zorgmanege de Vrijbuiters. Deze manege ligt centraal gelegen in de regio stedendriehoek, aan de rand van recreatiegebied Bussloo, waardoor ook de mogelijkheid is ontstaan voor buitenritten.

Daarnaast is Zorgmanege de Vrijbuiters een erkende zorginstelling die zich ook bezighoudt met de therapeutische inzet van paarden. De mogelijkheid bestaat hier ook om begeleide jeugdzorg of dagbesteding te combineren met paardrijden. De zorgmanege en de SPG roepen zorginstellingen op in de stedendriehoek om contact op te nemen om de mogelijkheden voor hun doelgroep te bespreken. Ook individueel kunnen mensen de instanties benaderen. Voor meer informatie, e-mail paardrijden@spgapeldoorn.nl of info@manege-voorst.nl. Men kan ook kijken op de website www.manege-voorst.nl.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar