Nieuws

Veiling werk overleden kunstenares voor KWF

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Op maandag 22 oktober wordt bij Duco Avis Veilingen, aan de Noorsestraat 7 te Zutphen , om 19.00 uur een aanvang gemaakt met het veilen van ruim 120 werken van de in 2009 overleden Zutphense kunstenares Stelle Jansen Tuma.

Stella Jansen Tuma (zie foto) werd in Zutphen en omstreken bekend als keramisch kunstenares, die veelal Raku-gestookte, op de natuur geïnspireerde objecten maakte. Gedurende een lange tijd gaf zij ook les aan de Volksuniversiteit. De te veilen stukken omspannen productie gedurende ruim dertig jaar van haar werkzame leven. Er zijn kleine en leuke producten voor het najaar en de feestdagen, maar ook zeer uitgesproken objecten. Alles is aantrekkelijk qua waarde ingeschat. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het KWF.

De objecten zijn te bekijken in de toonzaal van de veiling, van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Maar ook de middag voor de veiling is bezichtigen nog mogelijk. Men kan dan al een bod uitbrengen. De veiling start op maandag 22 oktober met deze speciale collectie om 19.00 uur. Daarna volgen nog honderden andere leuke objecten. De veiling is natuurlijk live in de zaal mee te maken, maar ook online te volgen. Online kan men ook meebieden, mits men tijdig geregistreerd is. De gehele collectie is ook online al door te nemen op www.ducoavisveilingen.nl 

Duco Avis Veilingen bestaat nu een jaar en houdt maandelijkse veilingen van voornamelijk kunst, inrichting  en antiek. De veiling heeft een nieuwe benadering. De toonzaal is altijd open. Men kan dus altijd even rondneuzen en een bod doen, niet alleen op speciale kijkdagen. Er komen circa 300 kavels onder de hamer. Er zijn ook speciale ruimtes beschikbaar voor een training of meeting. Desgewenst kunnen inleidingen (bijvoorbeeld veilen voor Dummies) verzorgd worden.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar