Nieuws

Unieke sfeer op Brocantemarkt

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Op zondag 26 augustus vindt alweer de vijfde editie van de Brocantemarkt in Zutphen plaats. Aan de Zaadmarkt, Houtmarkt en Groenmarkt kun je die dag, tussen 10.00 en 17.00 uur, neuzen tussen het veelzijdige aanbod aan brocante en antiek. “Het jaarlijks terugkerende evenement is groeiende en dat blijkt wel uit het feit dat alle kramen voor deze markt binnen een mum van tijd waren verhuurd. In totaal staan er dit jaar 90 kramen op deze sfeervolle Brocantemarkt en daarmee heeft dit gezellige evenement een totale lengte van ruim 750 meter”, aldus de organisatie.

Midden in het schitterende en historische centrum van Zutphen tref je brocanteurs aan uit het hele land. “Bijzonder is dat de deelnemers geregeld naar Frankrijk, België en Engeland afreizen voor inkoop. Met de wagen volgeladen aan heuse brocanteschatten reizen ze weer huiswaarts, om deze op hun eerstvolgende Brocantemarkt of fair aan te bieden. Steeds vaker doen ze zelfs ook landen aan in Scandinavië om nog uniekere brocante in te kopen. Zodoende tref je zondag 26 augustus niet alleen schitterend aangeklede kramen aan, maar daarbij dus ook veel exclusieve brocante en antiek.”

Perfecte setting
Wanneer je over de Brocantemarkt loopt, ben je omringd door vele statige en monumentale gebouwen die Hanzestad Zutphen rijk is. Dit maakt het natuurlijk een perfecte setting voor dit gezellige evenement. Te midden van de Brocantemarkt zijn diverse horecagelegenheden die hun terrassen sfeervol ingericht hebben. “Zo kun je, tijdens het struinen over de Brocantemarkt, heerlijk ontspannen op een van de bruisende terrassen op de markt. Met sfeervolle (Franse) muziek en het kletterende water van de fontein op de achtergrond, waan je jezelf op die manier helemaal in Frankrijk. C’est magnifique! En dat is nog niet alles. Tijdens deze gezellige ‘Franse’ dag in Zutphen is het ook koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur en zijn de meeste winkels in de aangrenzende winkelstraten geopend. Aan het ’s-Gravenhof en in de Lange Hofstraat is een veelzijdige kunstmarkt te bewonderen.” Daarnaast is de Laarstraat omgetoverd tot het ‘Montmartre’ van Zutphen en is het Beethovenfestival ook weer in de Torenstad neergestreken. Voor meer informatie: www.jornbrand.nl/brocantemarkt-van-zutphen 

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar