Nieuws

Unieke blik op woonzorgcentra

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

BRUMMEN - De landelijke woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat vijftien jaar. Ter ere van dit jubileum fungeerde het landgoed van Klein Engelenburg als decor voor vijftien grootse zandsculpturen.

Tijdens een speciaal georganiseerd evenement wandelden de bewoners en hun dierbaren op unieke, kunstzinnige wijze door de geschiedenis van de woonzorgorganisatie. Een wandelroute langs alle locaties in de vorm van een zandsculptuur. En welke locatie leent zich hier nu beter voor dan het prachtige landgoed waar het in 2004 allemaal begon, Landgoed Klein Engelenburg in Brummen.

Monnikenwerk
Op chronologische volgorde van de eerste locatie (2004, Brummen) naar de meest recente locatie (2018, Den Bosch) kon men alle panden van Domus Magnus in een miniatuur van zand van dichtbij bewonderen. Gidsend door de groene tuin werden de locaties met elkaar vergeleken. De bewoners bleken het meest onder de indruk van hun eigen woning, want dat is toch wel heel bijzonder om zo nagemaakt te zien. De panden kloppen tot in de kleinste details: Villa Molenenk in Deventer is net zo imposant en de klimop van Benvenuta in Hilversum loopt ook in de zandvariant keurig langs de gevel. De vier zandcarvers hebben er dan ook een week lang werk aan gehad.

Groei Domus Magnus
Vijftien jaar en vijftien locaties verder is Domus Magnus nog altijd aan het uitbreiden. Twee locaties zijn in ontwikkeling om over niet al te lange tijd nieuwe bewoners te begroeten. Eind 2019 in Gouda en de andere begin 2020 in Utrecht. Domus Magnus is een landelijke woonzorgorganisatie die intensieve particuliere ouderenzorg biedt op kleinschalige locaties. Ouderen wonen zelfstandig in een appartement inclusief de aanwezigheid van 24-uurszorg, een eigen behandelteam en dienstverlening zoals de wasservice, maaltijdvoorziening door een chef-kok en een welzijnsprogramma op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel. Kijk voor meer informatie op www.domusmagnus.com.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar