Nieuws

Trotse winnaars van Sportverkiezing Zutphen 2018

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Op vrijdagavond 1 februari zijn de winnaars van Sportverkiezing Zutphen 2018 bekend gemaakt tijdens een feestelijk sportgala. In een goed gevulde Burgerzaal met sporters, sportliefhebbers, fans, familie en vrienden werden Mink Willemsen, Sarah Peerik, Mattis van der Kolk en WSV Volleybal dames 1 trotse winnaars van deze eerste sportverkiezing. Daarnaast won Warnsveldse Boys de Publieksprijs.

Tot dinsdag 1 januari kon iedereen sporters nomineren voor de Sportverkiezing 2018. Het criterium was dat sporters óf op het tijdstip van de prestatie in de gemeente Zutphen wonen óf als ploeg bij een vereniging actief zijn in de gemeente. Een vakjury heeft uit twaalf genomineerden vier bijzondere sportprestaties uitgekozen. Op de avond van het sportgala zijn de winnaars per categorie bekendgemaakt: Mink Willemsen 'Sportman, Sarah Peerik 'Sportvrouw', Mattis van der Kolk 'Sporter met een beperking' en WSV Volleybal dames 1 'Sportploeg'. De jury bestond uit Stefan Groothuis, Romy Tiemessen, Nadia Altena, Frans Manders, Patrick van Gemert, Mirjam Beltman en werd voorgezeten door Jorrit Erps. De voorzitter was zeer verrast met diversiteit aan sporttalenten in Zutphen. “Daar kom je pas achter als je een sportverkiezing houdt. Dan komen ze als het ware boven drijven. En daar kunnen wij in onze stad trots op zijn.”

Publieksprijs

Ook het publiek had tijdens het sportgala een stem. Zij kon tijdens de avond live op alle genomineerden stemmen. De Warnsveldse Boys won aan het eind van de avond, gesponsord door Café de Deur. Dit zorgde voor een extra feestelijke afsluiting.

De eerste keer

“De verkiezing is een enorme motivatie voor sporters in Zutphen om door te gaan met waar ze goed in zijn,” vertelt aanjager en buurtsportcoach Melina Verheij van Zutphen Actief. Vanaf de zomer heeft zij veel sportpartners en ondernemers bereid gevonden om mee te doen met dit evenement. “Tijdens het sportgala krijgen de sporters nu een podium, en niet alleen als ze nationaal of internationaal iets bereiken. En ook zijn zij zelf een groot voorbeeld voor anderen, waaronder voor de jeugd. Met deze extra aandacht voor sport gaan jongeren misschien ook wel eerder naar een sportclub.”

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar