Nieuws

Tientallen flatbewoners geëvacueerd na grote brand

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - De brandweer is zondagmiddag groots uitgerukt nadat er brand was ontstaan in een appartement op de zesde verdieping van een flat aan de Abraham Kuiperstraat. De brandweer was snel met meerdere voertuigen ter plaatsen.

Bij aankomst stond er een vrouw op het balkon van de brandende woning. De brandweer richtte zich daarom ook eerst op het redden van de vrouw en andere mensen in het pand voordat zij gingen blussen. Veel omstanders hebben de vrouw zien roepen om hulp en zagen dat de brandweer er alles aan deed om haar te redden. Uiteindelijk werd er voor gekozen om de vrouw via een naastgelegen dak te redden.

Toen de vrouw van het balkon was gehaald zette de brandweer de hoogwerker in om te blussen. De overige eenheden gingen de appartementen evacueren. In de flat wonen over het algemeen ouderen. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, een van hen werd met spoed overgebracht.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest om de brand na te blussen en de woningen te ventileren. De bewoners van de appartementen werden opgevangen in een sporthal in Apeldoorn Zuid.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet hier nader onderzoek naar.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar