Nieuws

Tentoonstelling 'Deventer Boekenstad' gaat laatste week in

Door de redactie van Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - In Museum De Waag is deze week voor het laatst de tentoonstelling 'Deventer Boekenstad. Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel' te bezichtigen. Handschriften, boeken en drukwerk uit Deventer vond zich de afgelopen twaalf eeuwen een weg naar ontelbare lezers. In de Hanzestad is de rijke boektraditie nog steeds tastbaar.

Niet alleen door de grootste boekenmarkt van Europa in augustus maar ook door de talloze antiquariaten en de aanwezigheid van grote uitgeverijen en drukkers. Achter deze hedendaagse boekcultuur gaat een belangwekkende geschiedenis schuil. De prachtige verhalen over de Deventer boekhistorie vormen tot en met zondag 3 maart 2019 een dubbeltentoonstelling in Museum De Waag en in de Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt.

Belangrijkste boekenstad van de Lage Landen
De tentoonstelling in Museum De Waag voert de bezoeker langs de hoogtepunten uit de boekhistorie. Van de vroegste en fraaiste handschriften en oude drukken langs de eerste atlassen en almanakken naar de uitgaven van Kluwer en de Donald Duck. In de ‘Schatkamer van Deventer Boekenstad’ in de Bibliotheek zijn de topstukken uit de geschiedenis van de Athenaeumbibliotheek te zien. Het digitale boekenspoor door het gebouw toont de actuele invloed van deze werken. Beleef de rijke historie van Deventer Boekenstad!

Vanaf 17 maart: 'Deventer, Stad van de IJssel'
Maak een reis door de tijd in Museum De Waag en beleef de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland. De tentoonstelling 'Deventer, Stad van de IJssel' biedt een overzicht van de belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. Van het moment dat de missionaris Lebuinus een kerkje stichtte aan de oevers van de IJssel tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de negentiende en twintigste eeuw. Ontmoet inspirerende inwoners die ieder op eigen wijzer hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar