Nieuws

Tegen de stroom in
het verschil maken

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - De shortlist van genomineerden voor de diversiteitsprijs Het Verschil 2019 is bekend. Het betreft personen en organisaties die echt het verschil maken; zij zetten zich in tegen achterstelling en discriminatie en voor kansarmen. Zij doen dit al langere tijd en soms zelfs tegen de stroom in.

Genomineerden voor Het Verschil 2019 zijn: De Voedselbank (voedselpakketten voor wekelijks 200 gezinnen onder de armoedegrens); Herberg van Ars (Diaconaal buurtcentrum, ontmoeting, maaltijden); Stichting Mojo51 (ondersteuning voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen); De ontmoeting (ontmoetingscentrum, activiteiten, gesprek); Voorstad verbindt (verbindend sociaal kunstproject); Luisella Lai (Theater Onbeperkt); Henk Loderus (voorzitter Cliëntenraad Deventer); Ojon van Strijland (COC Deventer); Duco Saadhoff (Huis van de Wijk (Rivierenwijk), Voor Mekaar, Stichting Fooruit); Monica Sluiseman (voor haar inzet voor mensen met een beperking bij Deventer Sportploeg, Zozijn).

Een jury kiest uit deze shortlist een persoon en een organisatie die de prijs in ontvangst mogen nemen. Deze jury bestaat uit Vincent Assink (voorzitter van de centrale directie van het Etty Hillesum Lyceum), Gea Sipkes (Woon- en Zorgcentrum Humanitas), Leidy Huijsmans (COC), Ömer Melikoglu (fractieopvolger GroenLinks) en Tanja Eekhuis (fractieopvolger PvdA).

Het Verschil zet een persoon, organisatie of bedrijf in het zonnetje, die ervoor zorgt dat iedereen gelijke kansen krijgt en gelijk behandeld wordt in Deventer. De winnaars ontvangen een kunstwerk en de mogelijkheid om een activiteit op het gebied van Beter Samen Leven met 500 euro te ondersteunen. Op donderdag 21 maart worden deze winnaars van Het Verschil bekendgemaakt. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt, om 20.00 uur. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Carlo Verhaar. Dansgroep Create dance van Charell Peters zorgt voor een dansintermezzo. Wie de prijsuitreiking wil bijwonen, kan een mail sturen naar administratie@ettyhillesumcentrum.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar