Nieuws

Street Art evenement in binnenstad

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Op (koop)zondag 6 november fleuren de kunstwerken van meer dan tien street art-artiesten de Deventer binnenstad op. De kunstenaars gaan live aan het werk om speciaal geplaatste panelen te voorzien van prachtige kunstwerken met onder andere spuitbus, stift en zelfs wol. Maar ook 3D-geprinte kunstwerken zijn te vinden in de binnenstad.

De programmering bestaat uit louter gevestigde namen én talenten uit Deventer en omgeving. Corkville (Mark van der Noord) exposeert regelmatig, onder andere bij het Kunstenlab, en laat tijdens Street Art Streets zien hoe hij zijn emoties door middel van pen of penseel overbrengt op de mens. Sgt. Friendly (Sander op de Dries) is bekend als ontwerper van onder andere de huisstijl van het Burgerweeshuis, als VJ bij de bekende Nederlandse band De Staat en curator van de Deventer Street Art-expositie City of Dreams. Daarnaast maakt hij vrolijke illustraties en muurschilderingen, maar ook het beschilderen van een busje gaat hij niet uit de weg. Valerie Ardini studeerde aan de AKI kunstacademie en houdt zich in haar werk bezig met de ruimte om ons heen; hoe mensen zich tot bepaalde ruimtes verhouden en hun sporen erin achterlaten. Tijdens Street Art Streets laat zij zelf haar sporen achter met kleine 3D-geprinte objecten die te vinden zijn door de hele binnenstad. Tikster is al jaren actief als graffiti-artiest en staat vooral bekend om haar strakke, wilde (typografische) ontwerpen en contrasterende kleurenspel. Ze werkte mee aan gerenommeerde internationale graffiti-events en reist met haar werk de hele wereld over.


En natuurlijk mogen de wildbreiende dames en heren van Voorstad Verbindt niet ontbreken. Eerder pakten zij al eens een heel huis in met hun zelfgebreide Go Ahead Eagles-sjaal die maar liefst 3 kilometer lang moet worden. Onder leiding van Kim Arntzen gaan zij aan de slag op de Brink en het Lamme van Dieseplein. Ook zijn aan het werk: Will.Yoow, surrealistisch illustrator; Yelliebeanz, tekenares van figuurtjes die een geheel eigen leven gaan leiden; AMOK, stencilart; Tamara Fernandes, kleurrijke beelden die de hedendaagse chaos organiseren en Eelco Cramer, de tekenaar van Illy en Didi, de twee figuren die soms van alles en soms ook helemaal niks beleven. Op www.streetartstreets.nl zijn uitgebreide biografieën, beeld en linkjes naar de sites van de kunstenaars te vinden.


Middenstand haakt aan
Ook de middenstand haakt aan op Street Art Streets. Zo ziet Scandinavische lunchroom De Noorman kans om zijn etalage in winterse sferen te laten beschilderen en vindt in De Hip (Brink 21) de allereerste editie van de DDD (Deventer Design Discount) plaats. byBean & De Knutselarij (Brink 55) houden tijdens Street Art Streets een Open Office. Tevens is daar het Street Art Streets-infopunt te vinden gedurende de koopzondag.

Etalages
De op deze dag gemaakte kunstwerken zijn na afloop van Street Art Streets nog tot en met januari in diverse etalages in de Deventer binnenstad te zien. De organisatie is in handen van creatief ondernemer Egbert.EGD en cultureel producent Karlijn Ribbers Producties in opdracht van Stichting Deventer Binnenstadsmanagement.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar