Nieuws

Sterker in je schoenen staan

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Woensdag 10 april verzorgt de afdeling Sportstimulering van Accres een gratis proefles weerbaarheid voor jeugd van 9 tot en met 12 jaar bij dok Zuid, 1e Wormenseweg 460. Tijdens de proefles krijgen deelnemers een inkijkje in de training die van 17 april tot en met 3 juli wordt aangeboden.

Weerbaar zijn betekent dat je op een goede manier voor jezelf opkomt. Weerbaarheid werkt preventief en het verkleint de kans dat je te maken krijgt met pesten en onzeker voelen. Weerbaarheid is een ruim begrip en loopt van sociale vaardigheden tot aan zelfverdediging.

Bij de weerbaarheidstraining leren kinderen op een leuke manier over zichzelf en omgaan met anderen, met als doel sterker in je schoenen te komen staan. Er is aandacht voor het verbeteren van communicatieve vaardigheden waarbij assertiviteit centraal staat. De training wordt gegeven door twee gediplomeerde docenten mentale en fysieke weerbaarheid. De (vrijblijvende) proefles is op 10 april van 15.30 tot 17.00 uur - ouders zijn ook welkom - bij dok Zuid in Apeldoorn.

“Sinds enkele jaren geven we deze trainingen, omdat we gemerkt hebben dat bepaalde kinderen hier veel baat bij hebben. We beseffen dat het voor velen een drempel is om deel te nemen. Maar we merken dat deelnemers na afloop positief zijn over de training. Het accent binnen onze training ligt op praktisch oefenen, dit in tegenstelling tot therapie”, aldus Roy Bongers, docent Weerbaarheid bij Accres.

Geïnteresseerden voor de proefles kunnen zich per e-mail aanmelden: rbongers@accres.nl. Kijk voor meer informatie op www.sportstimuleringapeldoorn.nl/weerbaarheid.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar