Nieuws

Standbeeld koningin Wilhelmina in de bloemen gezet

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Bloemen sieren vandaag het standbeeld van koningin Wilhelmina voor de Grote Kerk. Met deze ludieke actie wil bloemenspecialist Fleurop oproepen om heldinnen te bedanken op deze Internationale Vrouwendag.

“We hebben koningin Wilhelmina letterlijk in de bloemen gezet”, vertelt bloemist Chris Derksen van Bloembinderij De Eeuwige Lente. “Een slinger van voorjaarsbloemen in bonte kleuren siert haar standbeeld, passend bij de kleurrijke persoonlijkheid die koningin Wilhelmina was. Ik vind het een hele eer dat ons team haar vandaag op Internationale Vrouwendag mag decoreren.”

#mijnheldin
“Koningin Wilhelmina is een heldin bij uitstek. Maar je hoeft geen grote daad te verrichten om een heldin te zijn”, legt Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop, uit. “Met deze actie willen we mensen inspireren heldinnen in de eigen omgeving te bedanken. Internationale Vrouwendag is daar het moment voor.” Van grote tot kleine daden, iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die zich voor jou heeft ingezet of je uit de brand heeft geholpen. Denk aan de buurvrouw die boodschappen voor je doet als je ziek bent, een goede vriendin die je uit de brand helpt door jouw kinderen uit school te halen of een leerkracht of collega die jouw talenten weet te vergroten. Laat hun weten hoe belangrijk zij voor je zijn. Doe je dit online en gebruik je daarbij #mijnheldin, dan maak je bovendien kans op bloemen voor jouw heldin.

Bezorg een goed gevoel
De Zwart vervolgt: "De actie brengt de essentie van Fleurop in beeld: elkaar een goed gevoel bezorgen. Iets waar onze bloemisten zich dagelijks voor inzetten door de mooiste boeketten te creëren. Op vakkundige wijze leggen zij in elk boeket het gevoel van de gever.” In Groningen en Amsterdam werden standbeelden van Aletta Jacobs en Anne Frank in de bloemen gezet.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar