Nieuws

Sportweek in de startblokken

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Van zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 september vindt de Nationale Sportweek plaats, onderdeel van de Europese week van de Sport. In Apeldoorn organiseert de afdeling Sportstimulering van Accres diverse sportieve evenementen voor jong en oud.

Foto: Bjorn Paree

Eén dag voor de Nationale Sportweek wordt er bij dok Zuid al een sportieve start gemaakt met de Accres Bos & Weide Kidsrun, waar leerlingen van zes verschillende basisscholen 400, 800 of 1200 meter hardlopen. Het startschot wordt gelost door Marije van Hunensteijn (zie foto), Apeldoorns topsprintster die enkele weken geleden nog EK-zilver pakte op de 4x100 meter estafette. Na afloop reikt zij ook de prijzen uit.

Op zondag 16 september is er een stadswandeling met gids van drie kilometer langs diverse kunstobjecten in de open ruimte. Deelname is kosteloos en aanmelden kan via sportstimuleringapeldoorn.nl. Daarnaast wordt er een Puzzelfietstocht georganiseerd voor het hele gezin vanuit het centrum, met een start tussen 12.00 en 14.00 uur. Samen met diverse sportverenigingen organiseert Accres later in de week leuke sportclinics bij het Omnisport voor de groepen 4 tot en met 6. Deze activiteit is inmiddels vol, net als de outdoor-activiteiten bij het Boschbad voor groep 7 en 8, met onder andere kanovaren, tokkelen en boogschieten.

Woensdag 19 september staat er een sportdag voor het Speciaal Onderwijs op het programma, waarbij leerlingen van Het Kroonpad en de Zonnehoek aan uitdagende activiteiten deelnemen, zoals dans, bootcamp, sumoworstelen en meer. Op woensdagmiddag kunnen alle kinderen uit Apeldoorn voor slechts €3,80 zwemmen bij Aquacentrum Malkander. Tot slot worden er in de tweede week van de Nationale Sportweek loopfietsenraces georganiseerd op de basisscholen in Beemte, Beekbergen, Lieren, Oosterhuizen, Loenen en Klarenbeek. De beweegcoaches hebben deze activiteit speciaal opgezet voor de leerlingen uit groep 1 tot en met 3.

“We zijn trots dat we ook dit jaar weer zo’n uitgebreid programma kunnen aanbieden met al onze samenwerkingspartners. Ook de diversiteit is iets waar we extra op hebben ingezet; zowel regulier als speciaal onderwijs komt aan bod en er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Tot slot vinden we het geweldig dat Marije van Hunensteijn, een Apeldoornse topatlete, onze speciale gast is tijdens de openingsactiviteit”, aldus Jan Schild, afdelingshoofd Sportstimulering. Kijk voor meer informatie op www.sporstimuleringapeldoorn.nl   

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar