Nieuws

Spelen op de Brink
luidt de noodklok

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Op zondag 28 april gaat het nieuwe seizoen van Spelen op de Brink van start, ondanks een tekort aan vrijwilligers. Tijdens deze feestelijke middag kan er weer lekker gespeeld worden en is er natuurlijk een heerlijk ijsje van Talamini.

Bij Spelen op de Brink kunnen kinderen tussen 3 en 10 jaar buiten spelen met Oudhollands en modern speelgoed. Hoge bi's, hoepels, vliegende Hollanders, diabolo's en nog veel meer speelgoed staat voor hen klaar op de Brink. Het speelgebied is afgezet met kettingen zodat de kinderen veilig kunnen spelen. “(Groot)ouders voelen zich weer jong wanneer ze hun kroost uitleggen hoe je moet stelten lopen, tollen of hoelahoepen. Rondom Spelen op de Brink zijn tal van terrasjes. Als vrijwilliger van Spelen op de Brink houden we een oogje in het zeil, maar het is echter niet de bedoeling dat je de kinderen zonder toezicht achterlaat.”

Spelen op de Brink vind je van 28 april tot en met 30 september op de Brink. Bij extreem weer (regen of te warm) of bijvoorbeeld grote evenementen zoals de kermis, Deventer op Stelten en de Boekenmarkt, gaat Spelen op de Brink niet door. Bekijk de Facebookpagina of informeer bij de VVV of het doorgaat.

Een onzekere toekomst
De voortgang van Spelen op de Brink is dit jaar opnieuw in gevaar. Niet alleen door een tekort aan vrijwilligers, maar ook door het met sluiting bedreigde Speelgoedmuseum. Volgende maand besluit de gemeenteraad namelijk over de nieuwe Cultuurvisie en daarmee over de toekomst van het museum. “Dit heeft ook grote gevolgen voor Spelen op de Brink, want wij kunnen niet zonder de steun van het Speelgoedmuseum. We zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe collega´s! Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te helpen, dan horen we graag van je. Stuur een mail naar info@spelenopdebrink.nl of kom eens kijken.

Kijk voor meer informatie en onze contactgegevens op www.spelenopdebrink.nl.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar