Nieuws

‘Sinds voorbereiding
gevochten voor mijn plek’

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Tijdens de eerste seizoenshelft moest Pieter Langedijk bij Go Ahead Eagles nog genoegen nemen met een rol in de marge, maar de laatste weken heeft hij van hoofdtrainer John Stegeman een basisplaats in het eerste elftal toebedeeld gekregen. Tijd voor een kennismaking.

Foto: Erik Pasman

“In principe ben ik een rustig persoon, maar ik kan ook erg druk zijn. Ik houd van een dolletje en ben vaak wel degene met de grote mond. In dat opzicht zit er nog steeds flink wat Rotterdams bloed in mij: grote bek, maar een klein hartje. Misschien pas ik daarom wel bij Go Ahead Eagles, ik denk dat de cultuur bij de club wel te vergelijken is. Ik houd van hard werken en in het veld ben ik iemand die nooit opgeeft. Dus als je het zo bekijkt, ben ik wel een echte ‘Go Ahead-speler’”, vertelt Langedijk.

Gevraagd naar het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière tot nu toe, zegt hij: “Dat zijn er eigenlijk meerdere. Ten eerste is dat natuurlijk mijn debuut in het betaalde voetbal, dat blijft je altijd bij. Mijn eerste hattrick was ook een erg mooi moment bij Sparta. Tot slot zie ik mijn debuut in De Adelaarshorst als een hoogtepunt in mijn carrière. Dat was vorig seizoen tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC, die we met 1-1 gelijkspeelden. Misschien was dat wel onze beste wedstrijd van de afgelopen jaargang.”

Sindsanderhalf jaar woont hij samen met mijn vriendin in Deventer. “De stad is erg leuk, ik vind het altijd heerlijk om een rondje te lopen. Hiervoor heb ik een tijdje in Waalwijk gewoond, dat was toch wel anders. Daar is niet zo veel te beleven, terwijl Deventer een échte stad is. Wel ga ik nog bijna elk weekend terug naar het westen, dat hebben we ook nog niet achter ons gelaten.” Naast zijn voetbalcarrière volgt hij ook nog de hbo-opleiding Topsportmanagement & Ondernemerschap. “Verder speel ik graag een potje FIFA in de tijd die ik over heb.”  

Afgelopen zomer kwamen er veel nieuwe spelers naar Go Ahead Eagles. Hoe heeft Langedijk dat ervaren?Hij glimlacht: “Het zijn stuk voor stuk goede gasten. Go Ahead Eagles heeft gekeken naar de samenstelling van de groep en of spelers goed bij elkaar passen. Het is een erg leuke groep geworden en volgens mij straalt het team dat ook wel uit.”

De laatste weken heeft hij dus een basisplaats in het eerste elftal. Voelt dit voor hem als loon naar werken?Hij knikt: “Je moet gewoon vechten voor je plek en dat heb ik eigenlijk sinds de voorbereiding gedaan. Ik heb gewerkt aan de punten die de trainer aangaf en dat heeft zich uitbetaald in een basisplek tijdens de laatste paar wedstrijden. Loon naar werken, inderdaad!”

Langedijk vertelt te genieten van het voetballen in stadion De Adelaarshorst: “Dat is natuurlijk geweldig. Eigenlijk kijk je altijd uit naar de thuiswedstrijden, dan gebeurt er iets speciaals. De twaalfde man is zo belangrijk voor onze groep, het is gewoon genieten.” 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar