Nieuws

Siem blij met grotere betrokkenheid deelnemers

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Drie jaar geleden werd Swim to Fight Cancer voor het eerst in Apeldoorn georganiseerd. Deelnemer Siem Keijzer werd destijds gevraagd om het evenement te promoten tijdens het Drakenbootfestival. Hij zwom een stuk mee met Maarten van der Weijden. Drie jaar later is de 50-jarige nog steeds zeer nauw betrokken bij het evenement.

Siem is niet onbekend met de ernstige ziekte kanker. “Ik heb zelf een - gelukkig niet kwaadaardige - vorm van huidkanker gehad. Wel hebben ze wat weg moeten halen op mijn rug. Dat is allemaal goed gegaan. En in die context dacht ik: ‘dit is wel iets om energie in te stoppen’.” Keijzer verloor ook dierbaren aan de ziekte. “Wie heeft er eigenlijk niet mee te maken in zijn of haar naaste omgeving? Het komt bij iedereen wel binnen.”

Ludieke acties
Tijdens het evenement vorig jaar zwom Siem vier keer het rondje. “Het wordt steeds moeilijker om sponsoren binnen te halen. Daarom heb ik wat ludieke acties gedaan.” Dit jaar start Siem met de eerste deelnemer en finisht met de laatste. “Ik denk ongeveer 6,5 kilometer te gaan zwemmen.” Zijn voorbereiding dit jaar is redelijk verlopen. Eind mei brak Siem tijdens een MTB-tocht in Limburg zijn elleboog. Daardoor kon hij een paar weken niet trainen. Hoewel hij vaker had willen zwemmen, heeft hij inmiddels toch 128 kilometer afgelegd in het Boschbad, Apeldoorns kanaal en Bussloo.

Op zondag 16 september vindt het Swim to Fight Cancer-evenement plaats in recreatieplas Bussloo, in plaats van het Apeldoornse Kanaal. “Dat vind ik wel jammer. De teller staat momenteel op 172 deelnemers, vijftien procent meer dan vorig jaar. Ik vind het heel gaaf dat de betrokkenheid van deelnemers veel groter is geworden, want met z’n allen kun je meer bereiken dan alleen. Hoe meer deelnemers, hoe meer draagvlak er in de samenleving is om dit onderwerp op de kaart te zetten.” Wie Siem wil steunen, kan een kijkje nemen op www.apeldoorn.swimtofightcancer.nl/doneer  en de ontwikkelingen volgen op de Facebookpagina Siem zwemt. Aanmelden voor het zwemevenement kan tot op het laatste moment. De gouden tip die Siem de zwemmers wil meegeven: “Probeer al een keer bij Bussloo te gaan zwemmen. Dat kan je helpen. Het is heel anders dan in een zwembad.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar