Nieuws

Scholen aan de slag
met duurzame huisvesting

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen stelt aan iedere lokale school 10.000 euro beschikbaar voor het verduurzamen van het gebouw. De scholen mogen zelf bepalen hoe dit budget het beste besteed wordt, als het maar bijdraagt aan een duurzamere huisvesting.

Voor scholen en schoolbesturen kan het logischerwijs lastig zijn om goed te overzien wat de beste keuze is in het verduurzamen van het schoolgebouw. Daarom is er ter ondersteuning een projectgroep opgericht. Hierin werken WALHALLAb, technisch installatiebureau Kimenai uit Warnsveld en de gemeente Zutphen samen. Zo komt er per gebouw een plan met daarin een voorstel van maatregelen die leiden tot de meeste energiebesparing. De meeste schoolinstellingen in Zutphen willen meedoen. Het geld dat de gemeente beschikbaar stelt komt uit het duurzaamheidsbudget.

Bij de eerste twee gebouwen is inmiddels een screening geweest. Dat zijn Kindcentrum Lea Dasberg, het naastgelegen kinderdagverblijf Kindercentrum.nl en het Kindcentrum de Plotter. Uit de eerste screening blijkt dat door het aanpakken van voor de hand liggende zaken zoals de verlichting en de verwarming, al voor 19.000 kWh per jaar op het energieverbruik van het gebouw van de Lea Dasbergschool kan worden bespaard. Dit is enorm. Na een evaluatie zal vervolgens met de opgedane ervaring  het project verder uitgebreid worden naar de andere schoolgebouwen.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar