Nieuws

‘Samen lopen voor onze Hugoline’

Door Mandy Hendriks van Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Op zaterdag 29 en zondag 30 juni staat Apeldoorn stil bij kanker tijdens de SamenLoop voor Hoop. Dit is een evenement speciaal voor iedereen die - direct of indirect - met kanker te maken heeft (gehad). Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan de deelnemers stil bij kanker en vieren zij het leven. Een van de deelnemende teams is Vacu-Step Apeldoorn, dat loopt voor de aan kanker overleden Hugoline.

Het evenement SamenLoop voor Hoop wordt dit jaar voor de eerste keer in Apeldoorn georganiseerd door KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit evenement wisselen deelnemers in teams en los elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk weekend wordt.

Een van de deelnemende teams is Vacu-Step Apeldoorn. Omdat een klant van eigenares Tonie Arriëns in de organisatie van de SamenLoop zit, werd zij gevraagd om mee te doen. Deze vreselijke ziekte komt bij Tonie dichtbij huis, waardoor zij geen minuut twijfelde om zich hier actief voor in te zetten. Ondertussen heeft de eigenares twee teams samengesteld van in totaal 28 enthousiastelingen: Team Vacu-Step Apeldoorn voor Hugoline 1 en 2. De teams lopen ter nagedachtenis van Hugoline, een voormalig Vacu-Stepper die binnen enkele weken na haar diagnose overleed. Tonie slikt: “Dat heeft best wel een impact gehad op ons allemaal.”

Geld inzamelen
Steeds meer mensen overleven kanker. Maar voor verder onderzoek is geld nodig, heel veel geld. De deelnemende teams proberen op verschillende manieren dit in te zamelen. Zo kan er via www.samenloopvoorhoop.nl (anoniem) geld gedoneerd worden aan een bepaald team. Via het kopje ‘sponsor deelnemers’ vindt men de teams. Het streefbedrag van Tonie’s teams is al (bijna) behaald, maar daar neemt de eigenares geen genoegen mee. “Ik hoop duizenden euro’s op te halen. Ik heb ook een potje van de SamenLoop in de zaak staan, waar contant geld in gedoneerd kan worden.” Een andere manier om het team te steunen is door een kaarsenzak te kopen bij Tonie. “Deze kan men zelf versieren en is ter nagedachtenis van een overledene. Er komt dan een kaars in en wat zand.” 

Verlotingen
Tonie organiseert ook twee verlotingen: een op donderdag 20 juni en een in het weekend van de SamenLoop. Men kan nog steeds lootjes hiervoor kopen. De cadeautjes zijn gedoneerde producten of waardebonnen van klanten en lokale ondernemers. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar het goede doel.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop is er tevens een braderie. Tonie heeft twee kramen van vier meter lang. Hier worden leuke cadeaus verloot, foto’s met een polaroidcamera gemaakt, kuiten gemasseerd en kinderen geschminkt tegen een kleine vergoeding. “We verzinnen er nog steeds dingen bij. We zijn op zoek naar mensen die leuke ideeën hebben en willen helpen. Ook willen wij er graag nog lopers bij hebben.”

Programma
Op zaterdag 29 juni begint om 14.00 uur de loop met een ereronde voor mensen die kanker hebben overwonnen. Vervolgens gaat de 24-uurs wandelestafette van start. Op zondag 30 juni is er een kinderloop van 24 minuten. Om de beurt zullen de teamleden van Vacu-Step Apeldoorn met een grabbeljurk (zie foto) lopen. Tegen betaling van 1 euro kunnen kinderen hier een leuk cadeautje uit halen. Tonie heeft er heel veel zin in: “Ik ben heel benieuwd hoeveel geld er in totaal wordt opgehaald. Ik hoop dat het heel druk wordt en dat veel mensen meedoen en komen kijken.”

Teams en individuele lopers kunnen zich nog steeds inschrijven via de website www.samenloopvoorhoop.nl. Men kan zich ook nog aansluiten bij het Vacu-Step Apeldoorn team. Daarnaast is de organisatie nog op zoek naar iemand met een breed netwerk die zich wil inzetten voor de sponsorcommissie en een coördinator van de vrijwilligers.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar