Nieuws

Samen investeren in
financiële redzaamheid

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Dinsdag 2 april vindt de inspiratiebijeenkomst van Apeldoorn Financieel Fit plaats bij de Rabobank Apeldoorn en omgeving aan de Eendrachtstraat 133. Tijdens deze bijeenkomst ondertekent wethouder Mark Sandmann het zogenoemde Armoedepact.

In Nederland liggen ruim 1,7 miljoen huishoudens ‘s nachts wakker van geldzorgen of van problemen die ze als gevolg van hun schulden ervaren. Dit betekent óverleven in plaats van léven. De onderliggende problematiek is complex en vraagt om een vernieuwende, dynamische aanpak en instrumenten. Binnen de Moedige Dialoog werken bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties samen als gelijkwaardige partners binnen de lokale aanpak van deze schulden- en armoedeproblematiek. Apeldoorn Financieel Fit maakt onderdeel uit van deze landelijke beweging.

“Samen zijn we op weg naar honderd lokale bewegingen, die investeren in de financiële en sociale redzaamheid van mensen in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat óverleven weer léven wordt. Als Apeldoornse maatschappelijke organisaties, gemeente en bedrijven willen wij ons inzetten om de armoede in onze stad te bestrijden en te verzachten. Want armoede raakt ons uiteindelijk allemaal. Van de mensen zelf, tot hulpverleners, werkgevers, schuldeisers en kredietverstrekkers, woningcorporaties en energiemaatschappijen, banken en verzekeraars, leerkrachten in alle lagen van het onderwijs, en landelijke en lokale overheid”, vertelt Iris van der Wal, Adviseur Particulieren bij de Rabobank Apeldoorn en omgeving.

“Met elkaar hebben wij verkennende gesprekken gevoerd, om te kijken waar wij elkaar kunnen versterken als het gaat om de aanpak van armoede. Concreet zijn wij met elkaar uitgekomen op een focus op vier doelgroepen (jongeren, huishoudens, werkgevers en kleine ondernemers) en vijf speerpunten: inzetten op preventie, schulden terugdringen, samenwerken praktisch vorm geven, zoveel mogelijk mensen aan (betaald) werk te helpen en bureaucratie terugdringen. Op dinsdag 2 april willen we en eerste stap zetten door formeel een handtekening te zetten onder een gezamenlijk Armoedepact: een start maken in de gezamenlijke aanpak van armoede en schulden.”

Het kernteam van medewerkende partners bestaat uit: Rabobank, Apeldoornse woningbouwcorporaties, Gemeente Apeldoorn, Foenix, Mee Veluwe, Stimenz, Schuldhulpmaatje, Over Rood en Protestantse Gemeente Apeldoorn.

De inspiratiebijeenkomst Apeldoorn Financieel Fit vindt die dag van 17.00 tot 21.00 uur plaats bij de Rabobank aan de Eendrachtstraat 133 in Apeldoorn. Het omvangrijke programma telt veel sprekers, gevarieerde thema-gerelateerde onderwerpen en dus een ondertekening van het Armoedepact door wethouder Mark Sandmann. Voor meer informatie: www.apeldoornfinancieelfit.nl 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar