Nieuws

Rust staat centraal

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Januari is voor veel mensen een maand van rust, tijd nemen voor jezelf, terugkijken op ervaringen uit het verleden en stilstaan bij wensen voor de toekomst. “Dit is een mooi moment voor de Bibliotheek om op aan te haken. Rust staat dan ook centraal in veel van de activiteiten die deze maand in Bibliotheek Centrum plaatsvinden”, vertelt een woordvoerder.

Middeleeuwse miniaturen
Ga op de plek zitten van de middeleeuwse schilder, maak je eigen verf en schilder een middeleeuwse miniatuur. De workshop is tussen 14.00 en 16.00 uur en je kunt elk moment beginnen. Een gegarandeerd rustgevende activiteit. Zaterdag 26 januari van 14.00 tot 16.00 uur op het Innovatieplein. De entree is 3 euro (materiaalkosten).

Balkan Blues 
In het boek Balkan Blues van Deventenaar Samir Maglajlic staan de verhalen van vier mensen die geraakt zijn door het oorlogsgeweld in Bosnië. Wat dat betekent en hoe ze uiteindelijk weer rust vonden, vertellen ze tijdens deze boekpresentatie. Zaterdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur op het Marktplein. De entree is gratis.

In liefde loslaten
Rouwdeskundige Hanneke van de Plassche vertelt over haar werk en deelt haar visie op het omgaan met verlies en pijn. De impact van rust en stilte na het overlijden van een dierbare krijgt ruim de aandacht. Donderdag 31 januari van 20.00 tot 21.30 uur in de Tuinkamer. De entree is gratis.

Gedichtenavond
Jong en oud klom in de pen om een gedicht te schrijven voor de Deventer Gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Deventer en Theater Bouwkunde. Het thema van dit jaar was ‘Rust en Vrijheid’. Tijdens deze avond vol poëzie en muziek betreden de genomineerden het podium om hun gedichten voor te lezen. Aansluitend zal de jury de prijswinnaars bekend maken. Donderdag 31 januari om 20.00 uur. De locatie is Theater Bouwkunde (deze activiteit vindt dus niet plaats in de bibliotheek). De entree is gratis.

Meer informatie en het volledige overzicht van de activiteiten van de Bibliotheek Deventer zijn te vinden op de website: www.bibliotheekdeventer.nl 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar