Nieuws

Ruimte voor verbeelding in museum

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Op zondag 3 februari om 13.30 uur geven stadsarcheoloog Michel Groothedde en tekenaar Henk Bouwman (zie foto) samen de workshop De Verbeelding in het Stedelijk Museum Zutphen.

Wat bindt illustrator Henk Bouwman aan stadsarcheoloog Michel Groothedde, behalve dat ze elkaar al meer dan dertig jaar kennen? Zij brengen vanuit hun vak en talent hun verbeelding tot leven. Michel Groothedde doet dat als stadsarcheoloog door uit resten in de bodem en historische informatie een beeld te schetsen van Zutphen door de eeuwen heen. Dat levert voor een breed publiek een beeldend en tastbaar verhaal van de stad op, onder meer te zien in het Stedelijk Museum. Hij vertelt tijdens de workshop hoe hij daar van kinds af aan al mee bezig is, en dat hij daarom archeoloog werd en geen historicus.
Henk Bouwman tekent de stad al decennialang vanuit zijn verbeelding, soms accuraat, soms geromantiseerd, waarbij de verborgen schoonheid zijn muze is. Beiden dagen je als deelnemer uit om jouw verbeelding toe te vertrouwen aan het papier. De skyline van Zutphen, vroeger, nu of in de toekomst, geven ze daarbij als inspiratie mee. Henk geeft tips en trucs in het tekenwerk en Michel biedt inspiratie.
Deelname kost €10,- (exclusief toegang tot de Musea Zutphen). Aanmelden is noodzakelijk via e-mail info@museazutphen.nl 

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar