Nieuws

Roze lintje voor Deventer Ziekenhuis

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Het Deventer Ziekenhuis is opnieuw beloond met een roze lintje voor uitstekende borstkankerzorg. Dit heeft Borstkankervereniging Nederland (BVN) bekendgemaakt, nadat het Borstcentrum Deventer op basis van aangescherpte criteria is beoordeeld.

Om het lintje te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan diverse criteria, die jaarlijks worden aangescherpt. De borstkankerzorg in het Deventer Ziekenhuis voldoet volgens de vereniging ook dit jaar weer ruim aan alle eisen. Daarom mag het ziekenhuis ook dit jaar het roze lintje voeren.

Het Borstcentrum Deventer krijgt de erkenning onder meer omdat de patiënten altijd een vast aanspreekpunt en vaste begeleiding hebben. Verder hebben ze veel ruimte voor eigen wensen en keuzes in de behandeling.

Het Borstcentrum is erg blij met het roze lintje. ‘Het is een erkenning voor de kwaliteit en zorg die wij leveren, en daar zijn we natuurlijk trots op. Wij willen onszelf continu verbeteren om de patiënt echt centraal te stellen’, aldus chirurg-oncoloog Mirre de Noo van het Borstcentrum Deventer. 

De mammapoli van het Deventer Ziekenhuis behandelt jaarlijks meer dan duizend (1300) nieuwe patiënten met borstaandoeningen, zowel goedaardig als kwaadaardig. Via www.monitorborstkanker.nl van de BVN is de borstkankerzorg in Nederlandse ziekenhuizen te vergelijken.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws
Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar