Nieuws

Rondjes rijden voor strijd tegen ziekte

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Op vrijdag 8 februari wordt tussen 20.00 en 22.15 uur schaatsend geld opgehaald voor de genadeloze spierziekte ALS bij sport- en belevingscentrum De Scheg in Deventer. Jaarlijks sterven er nog 500 mensen aan deze ziekte en er is na diagnose geen weg meer terug. De actie is opgezet door acht Sportmarketing-studenten van het Saxion in Deventer.

De Scheg wordt omgedoopt tot een extra sfeervolle plek door middel van de aanwezige fakkels en het gedimde licht. Er zal gezellige muziek te horen zijn en de hapjes en drankjes zullen klaar staan in het schaatscafé.

De acht studenten die deze avond in samenwerking met De Scheg organiseren, zijn al vanaf september bezig met het opzetten van ´Schaats voor ALS 2019´. Er zijn al talloze aanmeldingen binnen. Job Bruntink (student) vindt het leuk om te merken hoe het evenement steeds meer aanslaat: “Het werkt gewoon supermotiverend om mee te maken hoe een samen bedacht idee zich nu ontpopt tot een serieus evenement. Daarnaast geeft het een goed gevoel om iets bij te dragen aan dit goede doel.”

Tussen de deelnemers en sponsoren zitten veel mensen die in hun omgeving te maken hebben met de ziekte ALS. Bruntink: “Het is helaas nog steeds een ziekte die bij diagnose terminaal is en een zeer aftakelend proces met zich mee brengt.” Aanmelden voor vrijdag kan nog steeds. Deelnemers en sponsoren kunnen terecht op de website www.schaatsvoor-als.nl.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar