Nieuws

Rollingracer; voor wie niet zelf kan lopen

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om, getraind of ongetraind, aan een loopevenement mee te doen, maar dat is niet voor iedereen het geval. Bijvoorbeeld als je in een rolstoel zit; veel evenementen zijn niet toegankelijk voor rolstoelen, althans niet als je actief mee wilt doen.

Een aantal leden van de atletiek Vereniging AV34 in Apeldoorn werden in 2016 enthousiast voor de halve marathon in Disneyland Parijs. Tijdens de loop reden teams met rolstoelen waarin kinderen met een verstandelijke beperking zaten die werden geduwd door sportievelingen van een vereniging. “Je beseft op zo'n moment dat je iemand op een eenvoudige manier een onvergetelijke dag kunt bezorgen. Daar wilden wij wat mee doen. Terug in Apeldoorn werd het plan opgevat te onderzoeken of wij dat als vereniging ook konden doen. Inmiddels is dit realistisch geworden en zijn we met een enthousiast team bezig met de voorbereidingen.”

Er zijn zes rolstoelen beschikbaar die zijn aangepast zodat iemand die zelf niet kan de acht kan lopen, daarin goed en veilig kan zitten. “Een rolstoel wordt geadopteerd door een bedrijf die de sponsoring van deze stoel verzorgt. Vanuit het betreffende bedrijf lopen een aantal atleten mee. Veiligheid van de deelnemers staat voorop en daarom houden de meelopende atleten de rolstoel ‘uit de wind’ te midden van het hele deelnemersveld.” Kijk voor alle informatie over dit initiatief op www.rollerracing.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar