Stedendriehoek

Roeien met de riemen die je hebt

ZUTPHEN – De Zutphense roei- en zeilvereniging Isala zet zaterdag 14 april de deuren van haar botenhuis wagenwijd open. Iedereen kan tussen 12.00 en 16.00 uur komen kennismaken met de club aan de Tichelerstraat 11 (zijstraat Marsweg). Bezoekers kunnen zelf in de Marshaven een stukje proberen te roeien, of op de roei-ergometer hun conditie bepalen.

Tijdens de open dag vertellen leden van Isala over hun sport, de vereniging en het botenbestand. De vereniging beschikt over 25 boten en vier roei-ergometers. Wie de smaak te pakken krijgt, kan zich inschrijven voor de introductiecursussen die in april van start gaan. Deelnemers aan de introductiecursus roeien vier keer in een vierpersoonsboot. Deze cursus is een goede manier om kennis te maken met de roeisport.

Isala biedt ook voor ervaren roeiers veel mogelijkheden. De club kent verschillende roei-categorieën. Er zijn onder meer jeugdroeiers (vanaf 12 jaar), 50-plussers, wedstrijdroeiers en recreatieroeiers. Jaarlijks organiseert Isala een aantal toertochten. Zie ook de website www.zrzv-isala.nl