Nieuws

Respect voor mens, omgeving en dier

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

BEEMTE BROEKLAND - Annet van Straaten en haar partner Stephan Derks hebben sinds dit jaar de leiding van Manege en Pensionstal Pothoven overgenomen. Rita en Ton van Straaten, ouders van Annet en eigenaren van de stal, blijven (op de achtergrond) werkzaam. Ton met zijn varkensbedrijven en Rita met haar privé- en Working Equitationlessen.

Rita is in 1979 begonnen met paardrijlessen voor de buurtkinderen in De Vecht en omstreken. De droom om ooit een eigen manege en pensionstal te beginnen, kreeg vorm in de jaren die erop volgden. De manege moest een plek worden waar mens en dier respectvol en in harmonie met elkaar omgaan. De manege ontwikkelde zich goed. Zelfs zo goed, dat er in 2006 een compleet vernieuwde pensionhal bij werd gebouwd. Annet groeit tussen de paarden op, zoon Henri werkt in de bosbouw.

Annet geeft al jaren les op de manege, zowel privé- als groepslessen. Daarnaast rijdt zij dressuur en springt zij graag. Afgelopen jaren heeft zij mee mogen kijken met de processen die de paardenhouderij met zich meebrengt. Samen met haar partner Stephan zal zij vanaf dit jaar, exact 40 jaar na de eerste paardrijlesjes die haar moeder gaf, de zaken overnemen. Voor Ton en Rita een mooi maar intens moment. Zij hebben vertrouwen in hun dochter en partner en zullen hen, waar nodig, steunen. Annet en Stephan hebben er op hun beurt ontzettend veel zin in.

Duurzame vernieuwing
Inmiddels liggen de zonnepanelen op het dak van de schuren en rijhal. Ruim 1000 m3 zonnepanelen moeten voor energie gaan zorgen voor de manege en pensionstal. Een fantastische stap voor een duurzame onderneming. De kantine zal grondig worden aangepakt, iets wat al lang op het verlanglijstje staat. Operationeel zal er (voorlopig) niet veel veranderen. Belangrijk blijft het uitgangspunt waarmee Rita, 40 jaar geleden, de eerste lesjes begon: alles met respect voor mens, omgeving en dier.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar