Nieuws

Proeftuin voor
sociaal ondernemen

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Stadslandgoed Woudhuis in Apeldoorn wordt een groen werk-leerbedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. Met werkplekken in groenbeheer, natuureducatie en de horeca. Met steun van provincie Gelderland moet Campus Woudhuis een proeftuin worden voor inclusief werken en sociaal ondernemen.

Campus Woudhuis is een samenwerking van Landgoedcoöperatie Woudhuis, IVN, Natuurmonumenten, ’s Heeren Loo en De Onderwijsspecialisten. De campus biedt mensen met een arbeidsbeperking een plek om te werken en leren in het groen.

Campus Woudhuis richt zich op mensen met een arbeidsbeperking en leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. De campus ontwikkelt werk- en leertrajecten op maat op het gebied van natuurbeheer, natuureducatie en de horeca. Na drie jaar toegepaste opleiding en werkervaring stromen de medewerkers door naar een reguliere baan. Hiervoor werkt de campus samen met ondernemers in Apeldoorn en omgeving.

Kennisplatform
Campus Woudhuis wil een groene proeftuin zijn voor inclusief werken en sociaal ondernemen. Hiervoor wordt een kennisplatform opgezet met partners in het onderwijs en de wetenschap. Doel van het platform is te onderzoeken welke randvoorwaarden er nodig zijn om het talent van mensen met een arbeidsbeperking maximaal te benutten.

Provincie Gelderland maakt werk van de arbeidsmarkt van de toekomst en steunt initiatieven om de arbeidsparticipatie in Gelderland te vergroten. Campus Woudhuis ontvangt een bijdrage van 200.000 euro om het talent van mensen met een arbeidsbeperking beter te benutten. In september gaan de eerste deelnemers van start.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar