Nieuws

Poëtisch eerbetoon aan Zutphense Uitblinkers

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Vijf (oud-)stadsdichters van Zutphen en Deventer, verenigd in het Zutphense poëziecollectief Kopwit, hebben een bijzonder gebaar gemaakt in het kader van de tentoonstelling Zutphense Uitblinkers in het Stedelijk Museum Zutphen.

Hanz Mirck (stadsdichter Zutphen 2007-2009), Anna Wiersma (stadsdichter Zutphen 2015-2017), Merel Hubatka en Otteline van Panthaleon van Eck (beiden stadsdichter Zutphen 2019-2020) en Wibo Kosters (stadsdichter Deventer 2017-2019) hebben een gedicht gemaakt om respectievelijk stadsarcheoloog Michel Groothedde, pentekenaar Henk Bouwman, sopraan Johannette Zomer, maatschappelijk ondernemer Willemijn Voorham en modeontwerper Bas Kosters te eren. De gedichten maken vanaf deze week deel uit van de tentoonstelling. “Een heel mooie aanvulling en een eer voor de Uitblinkers en het museum”, aldus museumdirecteur Tiana Wilhelm. 

In de tentoonstelling Zutphense Uitblinkers worden 25 bekende (oud-)Zutphenaren en Zutphenezen in de spotlights gezet. Door hun talent en werk hebben zij nationale of zelfs internationale bekendheid vergaard. Het zijn uitblinkers op het gebied van de kunsten, design, wetenschap en sport, maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied, of als innoverende ondernemer.

De tentoonstelling Zutphense Uitblinkers is nog tot en met 7 april te zien in het Stedelijk Museum Zutphen in het Hof van Heeckeren aan het ‘s Gravenhof 4. Zie voor bijzondere workshops en lezingen door de Zutphense Uitblinkers de website www.museazutphen.nl

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar