Nieuws

Plek gezocht voor drie
nieuwe Tiny Forests

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - In november 2018 werd in de wijk Zevenhuizen een eerste Tiny Forest geplant: een minibos ter grootte van een tennisbaan, midden in de stad. In 2019 komen er in Apeldoorn drie Tiny Forests bij. Gemeente Apeldoorn en IVN Natuureducatie zoeken scholen of buurtbewoners die een fijne plek voor een Tiny Forest weten in hun buurt, die het minibos willen aanplanten én verzorgen.

Een Tiny Forest is een inheems bos van 250 tot 400 m2. Dit bos is een prettige plek voor insecten, vogels, kleine zoogdieren én mensen. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in deze groene en gezonde plek in de buurt en kinderen krijgen les in het buitenlokaal dat er naast wordt aangelegd. De komende weken gaan de gemeente en IVN Natuureducatie op zoek naar scholen en buurtbewoners die enthousiast worden van het idee en die een geschikte locatie weten. Samen met de buurt, leerlingen en de gemeente verzorgen en planten zij de Tiny Forest. Scholen en buurtbewoners kunnen zich tot en met 4 mei aanmelden om een bijzonder stukje natuur in hun buurt te helpen realiseren. De gemeente kiest uit alle aanmeldingen de drie meest geschikte locaties. Eind mei worden de drie locaties voor de Tiny Forests bekend gemaakt. 

Volgens wethouder Mark Sandmann is meer groen in de stad in meerdere opzichten goed: “De verschillende soorten bomen trekken insecten en vogels aan. Ook krijgen kinderen de kans om de natuur in de buurt te ontdekken en daarover te leren. En een bos in een woonwijk zorgt voor een schonere lucht, voor verkoeling in de zomer, en het kan een opslagplek voor regenwater zijn.” Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Apeldoorn: www.apeldoorn.nl/tinyforest 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar