Nieuws

Plateauzolen en wijde
discobroek uit de kast

Door Marc Looijen van Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Na ruim twaalf jaar bij popkoor Powerpop actief te zijn geweest als dirigent/muzikaal leider, heeft Wilco Stronks besloten om op de woensdagavond daar zijn werkzaamheden te beëindigen en ook op die avond een eigen koorproject te gaan opzetten. “Dit wordt het vierde - en voorlopig laatste - eigen koorproject van mij, na Nederlandstalig pop&rock-koor Klinkt Goed, Overdagkoor Zoetgevooisd en de kleine, compacte en ambitieuze Vocalgroup ADD9, maar met wel weer heel afwijkend en origineel repertoire. Er is in Apeldoorn en verre omstreken nog geen enkel koor met dit repertoire, te weten uitsluitend Soul & Disco.

Foto: Rob Voss

Vanaf woensdag 27 maart is Apeldoorn dus weer een popkoor rijker. Stronks: “Als ras-Apeldoorner wil ik keer op keer mijn binding met deze gemeente tonen. In dat kader is er nu dit nieuwe koor. De eerste repetitie op 27 maart is voor iedereen geheel gratis. Dus kom kijken, zingen en mee swingen. En wie die avond meteen lid wordt, krijgt een single uit het repertoire cadeau. Zolang de voorraad strekt, overigens. Vanaf 25 leden is het koor levensvatbaar en dan kunnen we eventueel doorgroeien naar vijftig of maximaal zeventig leden; dat zou echt geweldig zijn.”

Het koor heet voluit Apeldoorns Disco&Soul-koor Fame. Woensdagavond wordt de wekelijkse repetitieavond, van 20.00 tot 22.00 uur bij Klein Berlijn aan de Hoofdstraat 34. Stronks: “Het wordt een - maximaal - driestemmig koor met sopranen, alten en baritons. In het begin zullen de arrangementen nog niet al te moeilijk zijn, maar het is wel de bedoeling dit langzaamaan steeds uitdagender te maken, zodat het koor geleidelijk kan meegroeien in moeilijkheidsgraad. Als je ook maar denkt een beetje te kunnen zingen en wilt knallen op de lokale en regionale podia, dan kan dat zeker bij dit koor. Iedereen die het repertoire en het concept aanspreekt is van harte welkom. Uiteindelijk wordt iedereen - na een kleine, eenvoudige stemcheck - ingedeeld bij de juiste stemgroep. Bij deze muziek kan en mag zowel het publiek als het koor eigenlijk nooit stil zitten, meebewegen is (bijna) een must. Dus trek 27 maart je dancing shoes, plateauzolen, glitterpak of wijde discobroek maar aan en smeer de gel of brylcream alvast in je haar. Party-time!”

Het repertoire bestaat voornamelijk uit disco & soul-materiaal uit de rijke jaren ‘70 en ’80, met onder andere Stronks’ lijflied Fame, YMCA, Celebration en September, maar ook meer eigentijdse disco-dansplaten uit deze eeuw (zoals Can’t stop the feeling en Happy). In de planning staan ook disco-krakers als Blame it on the boogie, Heaven must be missing an angel en Relight my fire, maar ook soulklassiekers als What’s goin’ on en How sweet it is en nog veel meer dansbare golden oldies.  Dit nieuwe koor wil straks van ieder optreden een swingend muzikaal feest maken. “Ik verwacht met name veel vijftigers bij dit koor, want die hebben de periode van het repertoire bewust meegemaakt. Maar iedere leeftijd is welkom. Als enige voorwaarde geldt wel dat de aanmelders al een beetje kunnen zingen en natuurlijk bewegen.”

Aanmelden of meer informatie aanvragen kan via e-mail info@stronksmusic.nl  of telefonisch via 06-22514160. Voor meer informatie: www.wilcostronkskoren.com

Foto: Rob Voss

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar