Nieuws

Paleiscollectie
in Rijksmuseum

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Een aantal topstukken uit de collectie van Paleis Het Loo is momenteel te zien in het Rijksmuseum. Zo worden onder meer een spectaculaire 17e-eeuwse Delfts blauwe bloemenpagode, een verguld zilveren papkom en het bekende schilderij Vivat Oraenge van Jan Davidsz. de Heem tentoongesteld.

De collectiestukken dateren uit de periode van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II en worden getoond in een zaal van het Rijksmuseum die geheel is gewijd aan deze eerste bewoners van Paleis Het Loo.

De presentatie maakt deel uit van Paleis Het Loo on Tour, een initiatief van het museum om tijdens de vernieuwing en verbouwing tot medio 2021 bijzondere deelcollecties op verschillende plaatsen in Nederland aan nationaal en internationaal publiek te tonen. Onder andere in het Rijksmuseum, Kasteel Cannenburch, Museum Bronbeek, bij de Raad van State in het voormalig Paleis Kneuterdijk en op Luchthaven Schiphol is een deel van de collectie ondergebracht. Voor meer informatie: www.paleishetloo.nl/on-tour.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar