Nieuws

Orgaandonatie: over geven en ontvangen

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

GORSSEL - Op woensdagavond 3 april vanaf 20.00 uur wordt in de Protestantse Kerk, Hoofdstraat 27 te Gorssel, een informatieve avond gehouden over orgaan- en weefseldonatie, omdat het onderwerp hot is.

Met ingang van juli 2020 wordt een nieuwe wet op de orgaandonatie ingevoerd. Daarin wordt bepaald dat iedereen die 18 jaar of ouder is in het donorregister staat. De Rijksoverheid stuurt tegen die tijd iedereen die nog niet in het donorregister staat, daarover een brief. Tegen die automatische vermelding in het donorregister kan bezwaar worden gemaakt, waarna degene die dat doet uit het donorregister wordt verwijderd. Wanneer niet gereageerd wordt op de brief van de Rijksoverheid, stuurt die na zes weken een herinneringsbrief. Indien na weer zes weken niet gereageerd is op de herinneringsbrief, wordt achter die persoon in het donorregister vermeld: ‘geen bezwaar’. Die vermelding kan men laten verwijderen, maar daar moet dan wel een brief over worden geschreven. Tijd dus voor bezinning.

Gastsprekers zijn Henk Boter, predikant te Apeldoorn en ervaringsdeskundige die tweemaal een nier heeft ontvangen, en Lily Hulshof, huisarts te Gorssel.    

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar