Nieuws

Opnieuw nieuw bewijs in Deventer moordzaak

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER – In de Deventer moordzaak is opnieuw nieuw bewijs gevonden door de Technische recherche. Dit meldt de Volkskrant. De moord op Jacqueline Wittenberg in 1999 houdt de gemoederen al jaren bezig. Ernest Louwes, haar fiscalist, werd hiervoor veroordeeld tot 12 jaar celstraf. 


Op een onlangs opgedoken cd-rom zijn meer dan 150 verslagen en foto’s van het onderzoek gevonden. Deze heeft de Volkskrant ingezien. Op de cd-rom staat ook een concept proces-verbaal. Terwijl in het onderzoek naar Wittenbergs dood een mes werd aangemerkt als moordwapen, kwamen de kenmerken hiermee niet overeen met deze in het conceptverslag. De informatie is vervolgens verwijderd.

Op de foto’s staan volgens de Volkskrant meerdere vingerafdrukken op het mes. In het onderzoeksrapport na de moord stond dat er geen vingerafdrukken op het moordwapen zaten.
Het mes kon ook niet het moordwapen zijn bleek in 2003, omdat het DNA niet overeenkwam met dat van het slachtoffer. De proef met een geurhond die Louwes aanwees als dader bleek te zijn vervalst.

Nadat Louwes in eerste instantie werd vrijgesproken voor de moord, werd hij in hoger beroep alsnog veroordeeld tot 12 jaar celstraf. Sinds zijn vrijlating in 2009 probeert hij zijn veroordeling terug te draaien en in 2013 diende zijn advocaat, Geert-Jan Knoops dan ook een nieuw herzieningsverzoek in met ontlastende feiten. Dit onderzoek loopt nog steeds. Knoops stelt tegen de Volkskrant dat onregelmatigheden in dit politieonderzoek niet incidenteel, maar structureel van aard zijn.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar