Nieuws

Opnieuw kans op stevig onweer

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Lokaal 20-30 mm regen, zware windstoten en hagel

Tijdens de avondspits kunnen in het zuiden en zuidwesten stevige onweersbuien ontstaan. Lokaal kan het hard regenen en ook hagel en enkele zware windstoten kunnen hinder opleveren. In het midden en oosten is de kans op onweer klein, maar als er een bui ontstaat zal deze behoorlijk fel zijn. Vanaf een uur of acht neemt de kans op onweer sterk af.

Vanmiddag kunnen in het zuiden en westen enkele lichte buien ontstaan. Aan het eind van de middag is in het zuidoosten kans op een pittige onweersbui. Daarbij is kans op hagel en lokaal kan 20-30 mm regen vallen. Het gebied met onweersbuien trekt aan het begin van de avond via Noord-Brabant naar Zeeland en het zuiden Zuid-Holland. Doordat de buien vrij snel verplaatsen zal er minder regen vallen dan eerder deze week. In de nacht van dinsdag op woensdag viel met meer dan 40 mm lokaal een maandsom regen. Wel kan een enkele bui gepaard gaan met zware windstoten van 75-80 km per uur.

In het midden en oosten is de kans op een bui kleiner, maar als er een bui ontstaat zal dat meteen een felle zijn. Het kan dan flink bliksemen en lokaal valt veel regen in korte tijd.

Onweer verdwijnt snel na avondspits
Vanaf een uur of acht worden de buien veel minder actief en zal het onweer snel verdwijnen. In het westen kan het lokaal nog wel regenen. In het oosten wordt het vanavond droog met vooral in het zuidoosten nog wat zon. Morgen kunnen in de middag opnieuw onweersbuien ontstaan, ditmaal vooral in het noordoosten en oosten van het land.

Het actuele weerbericht: https://www.weeronline.nl/weerbericht-nederland

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Cleantech Regio Nieuws

Laatste nieuws

Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar